Fotograf: Hugo Thambert

Press images

Aktuell med: Mitt storslagna liv

Psykologen Jenny Jägerfeld har tidigare gett ut bland andra ungdomsboken Här ligger jag och blöder som vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 och blev nominerad till Slangbellan. Med barnböckerna Brorsan är kung! och Comedy Queen har hon hittat nya läsare och hyllats av såväl dem som av recensenterna. Comedy Queen Augustnominerades och belönades med Barnradions bokpris 2018. 2017 belönades hon med Astrid Lindgren-priset.

Jenny Jägerfeld hörs ofta i radio och tv och har samtalsserierna Psykologer läser böcker, Psykologer tittar på film och Psykologer går på teater. Hon skriver även för Svenska Dagbladet och deras barntidning Junior. Utöver det har hon pluggat massa filosofi, sexologi och litteratur. En gång reste hon från Danmark till Indien i en risig röd buss. Det tog femtio dagar. Hon har också jobbat som postsorterare, biokassörska, servitris, karaokevärdinna och inom hemtjänsten.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
169 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
Mitt storslagna liv
”Jenny Jägerfeld är en skicklig berättare. [...] Med roliga detaljer och levande språk blir "Mitt storslagna liv" till en underhållande och bra roman för sin målgrupp. Att den samtidigt sätter ord på mycket som är svårt blir en bonus.”
Dagens ETC
Fråga Jenny
"Ett slags standardverk att ha hemma för dem som har barn och ungdomar omkring sig."
Kommunalarbetaren
Mitt storslagna liv
”Sigges oro och anspänning inför det nya skildras med ömsint varsamhet, gott humör och stor berättarglädje. Helhetsbetyg: 5.” Staffan Wennerlund
BTJ
Fråga Jenny
”Oro för ett världskrig och frågor om kroppen, kärlek, vänskap och diagnoser besvaras på ett bekräftande och upplyftande sätt. [...] Konkreta råd och förslag på tankesätt gör att svaren lyfter ännu mer. Med de roliga illustrationerna liknar de motsvarande spalt i KP.”
Jönköpings-Posten

NYHETER

Jenny Jägerfeld: ”Mina böcker ska vara både kul och sorgliga”

Efter succén med Comedy queen tänkte Jenny Jägerfeld ge sig i kast med ett lättsammare ämne: Humoristiska hästar som dejtar. Döm om hennes förvåning när det blev en bok om en pojke utan vänner.

Foto: Hampus Marcussen

Jenny Jägerfeld: ”Jag tar alla frågor på allvar”

”Hjälp! Mina föräldrar lyssnar för mycket på Kent” och andra nödrop från den populära SvD-spalten Fråga Jenny finns nu som bok.

Illustration: Johanna Arpiainen

Comedy Queen blir film!

FLX, produktionsbolaget som ligger bakom succéer som Solsidan, Bonusfamiljen och Hundraåringen … har köpt filmrättigheterna till Jenny Jägerfelds populära barnbok.

Foto: Maria Östlin

Comedy Queen får Barnens Romanpris

Författaren Jenny Jägerfeld har mottagit Barnens Romanpris för Comedy Queen och en prissumma på 30 000 kronor. 

Foto: Maria Östlin

Emma AdBåge och Jenny Jägerfeld nominerade till Augustpriset

Två böcker med starka barnperspektiv har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets bästa barn- och ungdomsbok. 

Foto: Maria Östlin
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.