Fotograf: Hugo Thambert

Press images

Aktuell med: Aldrig backa

Cina Friedner, född 1982, är uppvuxen i Jönköping men bor i Stockholm sen många år. Hon har arbetat som översättare och redaktör. Hon debuterade 2019 med succéboken Så himla taskigt som följdes upp av den uppmärksammade och kritikerrosade Nåt trassligt inuti (2020).

Läs mer Dölj
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019
Nåt trassligt inuti
”Rakt på sak och mycket fint gestaltat – djärvt, fängslande och berörande.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten
Nåt trassligt inuti
"Jag tycker det här är en oerhört modig bok. [...] Friedner bara skriver på, precis som Isa upplever det, och jag får dragga ner i sjuttiotalet för att hitta texter där man vågat vara så rakt på sak som här."
Göteborgs-Posten
Nåt trassligt inuti
"En av årets bästa barnböcker." Johanna Lindbäck
Expressen
Nåt trassligt inuti
”Nåt trassligt inuti är en otroligt bra bok, av jättemånga anledningar. Den kanske viktigaste är att den tar hela sin huvudperson på fullaste allvar. Det är inte bara psykisk ohälsa och oro, eller bara vardag med kompiskonflikter. [...] Det är allt, samtidigt, och allt är lika trovärdigt och respektfullt skildrat. Plus att Isa är befriande trygg i sig själv!” 
Vi Läser

NYHETER

Nominerade till Barnradions bokpris 2021

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2021. Bland dem finns två böcker från Rabén & Sjögren som handlar om längtan efter tillhörighet och psykisk ohälsa i familjen.

Humor, vardag och hoppfullhet i mellanåldersbok om psykisk ohälsa

Cina Friedners debut rosades av kritikerna i fjol. Nu kommer hennes andra bok, Nåt trassligt inuti, där hon på samma rappa vis skildrar livet på mellanstadiet. I centrum står Isa vars pappa är svårt sjuk på ett sätt som inte riktigt går att prata om.

Foto: Hugo Thambert

”Den går faktiskt inte att lägga ifrån sig”

Cina Friedners debutroman Så himla taskigt är en riktig samvets-rysare för både barn och vuxna. Varning för hög igenkänningsfaktor …

Författaren Cina Friedner: ”Kanske är det liiite okej att vara taskig mot en mobbare?”

Cina Friedner debuterar med pricksäkra boken Så himla taskigt, som handlar om hierarkier i en mellanstadieklass.
– I den åldern var jag själv både tuff och blyg, säger författaren.

Foto: Hugo Thambert
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår