Fotograf: Elly Tharby

Press images

Aktuell med: Kalsongkatastrofen

En gammal mjölkbutikslokal i Kungsladugård i Göteborg, med sju kollegor och över 300 st tuschpennor, är Jenny Karlssons kreativa bas. Hon har tecknat ”så länge hon kan minnas”, men sedan 2008 har hennes detaljerade, fartfyllda och roliga illustrationer synts i en rad barn- och läromedelsböcker, på mjölkpaket och framför allt i barntidningen Kamratposten, där Jenny förutom mängder av illustrationer även har skapat deras nya maskotar KomPisarna. Karaktäristiskt för Jenny Karlssons älskade illustrationer är att det finns massor att upptäcka i bilderna. Jenny väver också gärna in personliga ting, som nära och käras namn, eller saker som hon har i sitt hem - eller drömmer om att ha i hemmet. Vissa gånger smygs ett självporträtt med in i bilden, exempelvis i Äppelresan.

”Namnen på mina barn finns med på flera uppslag i Äppelresan, bland annat på en registreringsskylt och en affisch. Och på ett uppslag finns min absoluta drömväska från Svenskt Tenn. Bästa "fönstershoppingen" är att rita sakerna tycker jag.”

Jenny Karlssons älskade, detaljerade, fartfyllda och roliga illustrationer känns igen från bland annat KP och Arlas mjölkpaket. Äppelresan är första boken där Jenny står för både text och bild.

Läs mer Dölj
121 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
134 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
Äppelresan
"Ett roligt och fartfyllt äventyr som vi får följa med det gröna äpplet på. Säkert jättekul bok att läsa högt tillsammans med barn."
Prickiga Paula
Äppelresan
”Roligt och fartfyllt äventyr… Här utnyttjas bilderboksmediet fullt ut och det är full fart från början till slut. Jenny Karlsson varierar uppfinningsrikt äpplets komiska härjningar. Helhetsbetyg: 5" - Gunnar Åberg.
BTJ
Äppelresan
"Äppelresan är en underbar bilderbok med det härligaste slutet!" - Eva Boström
Boktokig
Morfar i smyg
"Passar utmärkt för både högläsning och för egen läsning i åldern 6-9 år. Helhetsbetyg: 5" /BTJ "Morfar i smyg är en lättläst bok med korta kapitel. Stilen är koncentrerad och med några få meningar byggs dramatiken och miljöerna upp och skapar spänning och förväntan. Känslorna lyfts fram och läsaren kommer gestalterna mycket nära och berörs. Jenny Karlssons träffsäkra illustrationer är ett lyft och skruvar texten ännu ett varv. Passar utmärkt för både högläsning och för egen läsning i åldern 6-9 år. Helhetsbetyg: 5"

NYHETER

”Jag brukar väva in barnens namn och mina drömprylar i illustrationerna”

Jenny Karlsson, känd från bland annat KP och Arlas mjölkpaket kommer med en ny bok, Äppelresan.

Foto: Elly Tharby
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.