Fotograf: Ida Sundquist

Press images

Aktuell med: Mio, min Mio Hemsida: johan-egerkrans.blogspot.se/

Johan Egerkrans bor på Södermalm i Stockholm och illustrerar både sina egna och andras böcker. Med en bakgrund inom dataspels- och rollspelsvärlden har han en stor fascination för myter, vidunder och det övernaturliga, men även för dinosaurier och andra urtidsdjur. Han debuterade 2005 med boken Taggtråds-Tim och har sedan dess illustrerat över hundra böcker. 2013 gavs Nordiska väsen ut, som blev Johans stora genombrott och debut som författare. Praktverket följdes sedan upp av Nordiska gudar (2016) samt De odöda (2018) och idag är Johan en av Sveriges ledande illustratörer.

Läs mer Dölj
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
87 kr Merch - Memo
Utgiven: oktober 2017
67 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: oktober 2017
76 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: januari 2013
Mio, min Mio
"Strålande av ljus, ruvande på mörker. För alla åldrar, egentligen." Margareta Sörenson
Expressen
Mio, min Mio
"... spännande, sagolika illustrationer som lyfter den klassiska historien till en ny nivå. Det känns modernt och nytt, samtidigt som igenkänningen består."
Norrländska Socialdemokraten
Mio, min Mio
”Så otroligt fin! Det är Johan Egerkrans som har fått i uppdrag att illustrera den välkända sagan på nytt, och hans färgbilder är mörka, magiska, och rätt läskiga. Det är knotiga träd, stora himlar, långa skuggor och enorm stämning. Perfekt presentbok.”
Vi Läser
Mio, min Mio
”Johan Egerkrans bilder strålar. [...] Egerkrans arbetar med färg och djup, och allra bäst tycker jag om de få bilder som är ljusa. De är monumentala, i en strålande storslagen, nästan utopisk stil, som påminner om amerikanska illustratörer som Maxfield Parrish eller N. C. Wyeth. För även om det är i dunklet Johan Egerkrans briljerar, är det i solen och himlarna jag blir drabbad på riktigt: Något så här vackert är värt att kämpa för, tänker jag sentimentalt. Det både fördjupar och ger perspektiv åt berättelsens kompakta mörker, och gör det lite lättare att hantera.” Therese Bohman
Expressen

NYHETER

”Det började med livlig fantasi och väldigt mycket mörkrädsla”

Johan Egerkrans har illustrerat över 100 barn­böcker och skrivit flera storsäljare som närmast kan beskrivas som folkbildning för nördar. Nu är han aktuell med den uppmärksammade nyutgåvan av Astrid Lindgrens Mio, min Mio.

Fotograf: Maria Östlin

Tävla och vinn signerat konsttryck ur Mio, min Mio

Nyligen utkom Astrid Lindgrens älskade berättelse om Mio med nya illustrationer av Johan Egerkrans. Nu har du chans att vinna ett signerat konsttryck med motiv av Tegnérlunden.

Mio, min Mio i nyutgåva med illustrationer av Johan Egerkrans

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens mest älskade böcker. Nu kommer boken i nyutgåva med illustrationer av Johan Egerkrans.

Illustratör: Johan Egerkrans

Johan Egerkrans illustrerar nyutgåva av Mio, min Mio

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens mest älskade romaner. I höst kommer boken i nyutgåva med drömlika illustrationer av Johan Egerkrans.

Foto: Ida Sundquist
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår