Fotograf: Julia Lindemalm

Press images

Aktuell med: Sigrid och Affe räddar djuren

Eva Björkstrand är konstnär, född 1975 och verksam i Malmö. Hon är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Eva Björkstrand arbetar med teckning, serigrafi och måleri som bland annat visats i grupputställningar på Millesgården i Stockholm, Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn, Borås Konstmuseum samt i serietidskriften Galago. I oktober 2013 tilldelades hon konstpriset The Art Break. För sin egen bok Rymma hem (Kolik förlag, 2013) tilldelades Eva Björkstrand guldpriset i Svenska Tecknares tävling Kolla! 2014. Eva Björkstrand gör även illustrationerna till Moa Eriksson Sandbergs böcker om Sigrid och Affe.

"När jag var liten hade jag ett marsvin och en undulat, drömde om att bli bonde och tog alla hundar i kvarteret på promenader. Jag gjorde egna tidningar om djur, pyssel och godisrecept. Nu drömmer jag om att ha egna får eller getter. Överst på min önskelista har alltid varit en hund och nu har jag en italiensk vinthund som är den bästa kompisen i världen. Han äter helst fransk skinka och italiensk ost. Han äter aldrig grönsaker, det är för kaniner."

Läs mer Dölj
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag
"En välskriven berättelse om vänskap, lek och kreativitet, illustrerad med träffsäkra svartvita bilder. Helhetsbetyg: 4" - Helene Ehriander.
BTJ
Sigrid och Affe öppnar restaurang
”En fin berättelse om två kompisar som vet vad de vill.”
bibliotekuppsala.se
Sigrid och Affe öppnar restaurang
"Andra kapitelboken om Sigrid och Affe bjuder på massor av humor och styrka." /Bredängs bibliotek
Sigrid och Affe öppnar restaurang
"Ett genuint barnperspektiv" - BTJ Roliga förvecklingar inträffar när en berömd matskribent kör fel och hamnar hos flickorna, som precis har pastan klar. Moa Eriksson Sandberg berättar ur ett genuint barnperspektiv och låter läsaren skratta med flickorna i de dråpliga situationer de hamnar. Matskribenten skriver om dem i tidningen och trots att den mat han serverades var oätlig så berömmer han deras fantasi och drivkraft. Berättelsens slutkläm är att man klarar allt man vill om man bara tror på det man gör! Flickorna är olika, men de tar vara på varandras styrkor och deras vänskap bygger på ömsesidig respekt och att de båda har nära till skratt. Sigrid och Affe öppnar restaurang är en välskriven berättelse om lekens och fantasins kraft, illustrerad med Eva Björkstrands träffsäkra svartvita bilder som understryker både komiken och flickornas vänskap. Helhetsbetyg: 4 / Helene Ehriander, BTJ. 

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.