Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Svenska fåglar

Martin Emtenäs, född 1977, är författare, föreläsare och journalist. Han har i många år försett oss med kloka och nyfikna program om djur och natur i teve. Han har skrivit Vilda djurboken: Favoritdjur i svensk natur med illustrationer av Per Gustavsson, Cecilia Heikkilä och Joanna Hellgren. Fantastiska fladdermöss är en liten, men innehållsrik, faktabok med humoristiska illustrationer av Sven Nordqvist. Tillsammans med illustratören och formgivaren Jonas Källberg har han med Svenska fåglar skapat en modern och annorlunda fågelbok.

Martin Emtenäs har tagit emot Norrlands stora journalistpris (2008) och Lidmanpriset (2009). 

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
Svenska fåglar
”Fåglarna görs inte bara rättvisa, de presenteras så inbjudande att det säkerligen kan locka unga in i fågelintresset. Personligen vill jag se mer i den här stilen.”
Natursidan
Svenska fåglar
"Texterna är både lättlästa och utomordentligt pregnanta [...] Illustrationerna av fåglarna, som Jonas Källberg har gjort, är lätt karikerade flyhänta teckningar av arten där karaktäristiska drag överdrivits [...] Helhetsbetyg: 4"
BTJ
Fantastiska fladdermöss
”Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar. [...] Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar.”
BLT
Vilda djurboken
” Här finns massor av kul och oväntade fakta, allmänbildning och nya rön om djurens väl och ve! Det här är en mycket bra och underhållande faktabok, med personligt tilltal, som man gärna återkommer till, gång på gång!”
tidningenkulturen.se

NYHETER

Svenska fåglar ger en flygande start på naturintresset

Hur gör man en fågelbok som inte har gjorts förut, och som lockar barn att ge sig ut i naturen? I Svenska fåglar korsas barns kärlek till Pokémons med smart pedagogik och vetenskaplig förankring. Det blev en bok för alla, från 6 år och uppåt.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Hjälp! Är fladdermöss vampyrer?

Fladdermöss kan äta tusentals myggor på en enda natt och de kan hitta de pyttesmå insekterna fast det är kolmörkt. Det och mycket annat får du veta i naturskildraren Martin Emtenäs nya faktabok om detat kanske lite missförstådda djur.

Foto: Eva Whitebrook
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.