Fotograf: Göran Segeholm

Press images

Aktuell med: Handbok för superhjältar 4

Elias Våhlund, född 1973, funderar fortfarande på vad han ska göra när han blir stor. Till dess försörjer han sig på att leka. Förutom att skriva barnböcker jobbar han som regissör, manusförfattare, skådespelare, stuntman, lärare och skivbolagsdirektör.

Elias har startat och drivit ett treårigt cirkusgymnasium samt en ettårig heltidsutbildning i stunt. Han har också vunnit silvermedalj i VM i artistisk fäktning för Storbritannien och är hedersmedlem i British Academy of Fencing.

Elias har tillsammans med sin fru, Agnes Våhlund, skrivit bokserien Handbok för Superhjältar. 2018 tilldelades de priset Årets barndeckare för Handbok för Superhjältar Del 2: Röda masken och Handbok för Superhjältar Del 3: Ensam.

Årets Barndeckare delades ut under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och juryns motivering löd:

För en fantasieggande och gränslöst fint tecknad barnboksserie som i grunden behandlar ett angeläget problem som många barn kan relatera till, att vara mobbad. Vi i juryn imponeras av det nyskapande sättet att berätta historien i bild och text, och att kvaliteten och spänningen håller så fint genom de tre första delarna, som får oss att längta efter mer. Vi förstår verkligen varför läsarna har tagit huvudpersonen Lisa till sina hjärtan och är övertygade om att serien bidrar till att skapa nya små bokslukare. Vi älskar också idén att man inte föds till superhjälte, utan att det är något man kan bli – genom att läsa en bok som man hittar på biblioteket!

Läs mer Dölj
88 kr Merch - Pussel
Utgiven: november 2018
89 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2018
59 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2018
69 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2018
59 kr Merch - Målarbok
Utgiven: juni 2018
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017

SENASTE RECENSIONERNA

Handbok för superhjältar 2
"Detta är en söt och lättsamt berättad superhjältehistoria, där den mangainspirerade Lisa under dramatiska former styr upp gentemot mobbarna och ustrålar hjältemod. Helhetsbetyg: 4" - Staffan Engstrand
BTJ
Handbok för superhjältar 3
"Hög spänning och dramatiskt framfört om vikten av att vara lojal med sina vänner. Helhetsbetyg: 5." – Staffan Engstrand
BTJ
Handbok för superhjältar 3
"Lysande serie om en hjältinna och hennes fantastiska äventyr." - Marianne Jonsson 2018-05-28
Piteå-Tidningen
Handbok för superhjältar 1
”Kick-Ass meets Pippi! [...] Det här är smart, roligt, lite sorgligt, mycket charmigt och med moderna, japanskinspirerade seriebilder till. En lättläst bok som är lätt att uppslukas av!” "Det ska bli tre delar till i serien och de kommer SNART! Vi kan knappt vänta!"
tidningenkulturvinden.blogspot.se

NYHETER

Handbok för superhjältar blir Årets Barndeckare!

Superhjältefebern fortsätter! På lördagen mottog Elias och Agnes Våhlund pris för Årets Barndeckare under Crimetime Specsavers Award. 

Foto: Göran Segeholm

Rabén & Sjögren + serier = sant!

Träffa våra författare och illustratörer för serieböcker på Kulturhusets Seriefestival! 

"Böckerna har förändrat allt för oss - vi lever verkligen vår dröm"

Elias och Agnes Våhlund har tagit världen med storm med sin Handbok för superhjältar. Nu släpps Ensam, den tredje boken i serien. Och den är minst sagt efterlängtad! Vi har intervjuat Elias och Agnes.

Foto: Göran Segeholm

Fyra frågor till Elias och Agnes Våhlund

Lisa vantrivs i sin nya skola. Hon är mobbad av ett killgäng, och varje dag flyr hon in på biblioteket för att komma undan. En dag hittar hon en bok som beskriver hur man övar upp 101 förmågor för att bli superhjälte ... Vi fick en pratstund med Elias och Agnes Våhlund, aktuella med första boken i serien Handbok för superhjältar.

Illustratör: Agnes Våhlund
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår