Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Handbok för superhjältar 7

Elias Våhlund, född 1973, funderar fortfarande på vad han ska göra när han blir stor. Till dess försörjer han sig på att leka. Förutom att skriva barnböcker jobbar han som regissör, manusförfattare, skådespelare, stuntman, lärare och skivbolagsdirektör.

Elias har startat och drivit ett treårigt cirkusgymnasium samt en ettårig heltidsutbildning i stunt. Han har också vunnit silvermedalj i VM i artistisk fäktning för Storbritannien och är hedersmedlem i British Academy of Fencing.

Elias har tillsammans med sin fru, Agnes Våhlund, skrivit bokserien Handbok för Superhjältar. 2018 tilldelades de priset Årets barndeckare för Handbok för Superhjältar Del 2: Röda masken och Handbok för Superhjältar Del 3: Ensam.

Årets Barndeckare delades ut under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och juryns motivering löd:

För en fantasieggande och gränslöst fint tecknad barnboksserie som i grunden behandlar ett angeläget problem som många barn kan relatera till, att vara mobbad. Vi i juryn imponeras av det nyskapande sättet att berätta historien i bild och text, och att kvaliteten och spänningen håller så fint genom de tre första delarna, som får oss att längta efter mer. Vi förstår verkligen varför läsarna har tagit huvudpersonen Lisa till sina hjärtan och är övertygade om att serien bidrar till att skapa nya små bokslukare. Vi älskar också idén att man inte föds till superhjälte, utan att det är något man kan bli – genom att läsa en bok som man hittar på biblioteket!

Läs mer Dölj
89 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: oktober 2021
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2021
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2021
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2021
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
149 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: oktober 2020
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
87 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
69 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
99 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2019
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2018
77 kr Merch - Pussel
Utgiven: november 2018
99 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2018
Handbok för superhjältar 6
”Som vanligt lyckas paret Våhlund få in även några svårare frågor i sin actiondramatik, vilket avsevärt ökar bokens komplexitet och gör att även äldre läsare kan ha en stor behållning av historien. Agnes Våhlunds illustrationer är, som vanligt, fenomenala och fångar läsaren omedelbart, så snart hen stegar in i bokens universum. För de som inte läst bokserien innan, kan den här boken vara en mycket inbjudande portal till en oemotståndlig värld. Smart, vackert, rafflande och tillräckligt komplext. Rekommenderas varmt. Helhetsbetyg: 5.” Alan Pejkovic
BTJ
Handbok för superhjältar 5
”Slutet andas nytänd action och en rejäl cliffhanger inför kommande del. Färgade block med infälld text underlättar läsningen. En populär serie för inbitna läsare.” Staffan Engstrand
BTJ
Handbok för superhjältar 5
”Perfekt för dem som nyligen lärt sig att läsa.” Shora Esmailian
Nordvästra Skånes Tidningar
Handbok för superhjältar 4
”Böckerna är ett föredömligt exempel på att det går att kombinera spänning och ämnen som utanförskap och mobbning.” Ingalill Mosander
Aftonbladet

NYHETER

De vinner Adlibrispriset 2021

Bland 2021 års vinnare kommer två böcker från Rabén & Sjögren. 

Succéserien spränger miljongränsen i Sverige!

I maj 2017 släpptes den första boken i serien Handbok för Superhjältar. Nu, drygt fyra år senare, har serien nått smått otroliga 1 miljon sålda exemplar bara i Sverige. Serien har dessutom sålts till 18 länder och översatts till 23 språk.

Fotograf: Jakub Zowsik

Roliga pyssel med Röda Masken!

Lär dig skriva, räkna, läsa och klockan med Röda Masken. En ny aktivitetsboksserie med favoriterna från Handbok för superhjältar.

Sjätte boken i succéserien Handbok för Superhjältar är här!

Utan hopp är den sjätte delen om Röda Masken och hennes vänner i bokserien som tagit Sverige och många andra länder med storm. Böckerna har sålt mer än 800 000 exemplar bara i Sverige och är översatta till 20 språk.

Illustratör: Agnes Våhlund

Årets mest efterlängtade bok!

Handbok för superhjältar är serien som tagit hela Sverige med storm. De populära böckerna har nu sålt i över 600 000 exemplar! Försvunna är den femte spännande delen och början på ett helt nytt äventyr för Röda masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår