Fotograf: Göran Segeholm 2017

Aktuell med: Kampen Följ:

Mats Söderlund är poet och författare, uppvuxen i Skellefteå. Han debuterade 1992 med diktsamlingen Det står en pöbel på min trapp och har sedan dess skrivit ett temtontal diktsamlingar, romaner, essäer och vunnit flera priser. Han har ett djupt rotat engagemang för klimat- och miljöfrågor, har läst miljövårdsteknik och humanekologi i Umeå och gjort vapenfri tjänst som naturvårdare. Hotet är första delen i Ättlingarna-trilogin.

Läs mer Dölj
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018

SENASTE RECENSIONERNA

Hotet
"Karaktärerna skildras mångfacetterat och skalan ondska-godhet är glidande." - Fia Idegård
BTJ
Hotet
"Första delen i en skicklig dystopisk ungdomsbokstrilogi där klimatförändringarna gjort Norden extra viktigt med sin vattenreserv, samtidigt som gammal mytologi blir högaktuell i alldeles vanlig tonårsvardag."
Hotet
"En mästerlig ny miljödystopi."
Hotet
"'Hotet' är ingen utpräglad ungdomsbok; snarare en politisk saga som vill påminna oss om kraften hos gemensamma berättelser."

NYHETER

HOTET – drabbande klimat-fantasy för unga

Nu kommer första delen i Mats Söderlunds fantasy-epos för unga om klimatkampen – ett spännande äventyr där brinnande aktuella ämnen blandas med fiction och fantasy på ett mästerligt vis.

Fotograf: Mats Söderlund
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår