Fotograf: Göran Segeholm 2017

Press images

Aktuell med: Berit ljuger

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Där arbetar hon som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade 2018 med den kritikerrosade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson. Berit älskar Russin är deras andra gemensamma bok. 

Läs mer Dölj
128 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
Det som verkar farligt
"Resultatet har blivit en tankeväckande bok som bildar en bra utgångspunkt för gemensamma reflektioner kring det som kan verka skrämmande. [...] Hanna Klinthages illustrationer ger myllrande bilder av det som verkar farligt, lite lagom avväpnande men fortfarande lite lagom ruskigt – allt förankrat i en igenkännbar vardag. Ett litet extra plus för den mångfald som finns representerad på bokens omslag. Helhetsbetyg: 4." Ulf Malmqvist.
BTJ
Dom som kallas vuxna
”Genomtänkt underhållning för både barn och vuxna där de senare ställs ut till kärleksfullt och kritiskt nyanserat betraktande.”
Göteborgs-Posten
Berit älskar Russin
”Berit älskar Russin är en charmig bilderbok som tar barnets känslor på stort allvar. Den har ett fint barnperspektiv och det märks inte bara i texten utan också i illustrationerna.”
Barnboksbloggen
Berit älskar Russin
”Det blir mycket känslor och dessutom finns det bra diskussionsunderlag om man skulle vilja det efter att man har läst boken.”
Nilmas bokhylla

NYHETER

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

Illustration: Per Gustavsson

Varför är vuxna så konstiga?

Ur ett barns perspektiv finns många konstigheter med vuxna. Varför går vuxna på promenad när de inte ska någonstans, till exempel? Den nya bilderboken Dom som kallas vuxna av Annica Hedin och Hanna Klinthage sätter fokus på några av dem.

Illustration: Hanna Klinthage
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.