Abbe Wahlquist

Foto av:

Göran Segeholm 2017

Abbe Wahlquist är född och uppvuxen i Sundbyberg och på Lidingö. Hon har utbildats på bland annat Karolinska Institutet men har även jobbat inom showbiz under många år. Nu skriver hon manus till böcker och långfilm på heltid. 

Relaterat

Tänk inte! Bara kör!

Om boken

Det är första dagen efter jullovet - inte konstigt att Ottilia tycker att det känns nervöst och pirrigt. För visst var det väl något speciellt mellan henne och Emil efter traumat de delade på skolans skidresa före jul?
Eller?

Men det kan bli för mycket av det goda: När mamma bokar ett ridläger i Värmland måste krysset ha hamnat snett på blanketten. Det är bara för Ottilia att glömma drömmen om galopp på mjuka stigar, hoppning, och hästsnack. Och istället vänja sig vid vrålande motorer på leriga banor, hoppning (jodå!) och motorsnack. Vistelsen blir med andra ord inte riktigt som planerat. Utan mycket mer spännande!

Ottilia är tillbaka igen tillsammans med gänget från Liiidingö: Sur-Emil, Steven, bästa Tessan och lilla Axel, Sadist-Gittan och idrottsläraren Torgny. Men nu också Morris, blivande världsmästaren Joel och Riddar-Einar.

Författarduon och systrarna Abbe Wahlquist och Marie Hammar har arbetat tillsammans i många år, men det här är första gången de skriver böcker tillsammans. Båda har starka band till Lidingö där en stor del av handlingen utspelas. I bokserien "Note to self" bjuder de på fnissig humor i ett tempo som gör att det aldrig blir tråkigt: korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning!

Marie Hammar, Abbe Wahlquist

Tänk inte! Bara kör!

Relaterade artiklar

Kul, knasig – och smart!

Ottilia är tillbaka och som vanligt går något snett när hon är inblandad: Ridkursen visar sig vara ett läger för motocross-entusiaster. Det är bara att tuta och köra, helt enkelt. Tänk inte! Bara kör! är en rasande rolig bladvändare i högt tempo där Bridget Jones möter Sune och Solsidan.