Fotograf: Peter Pousard

Press images

Aktuell med: Juno och Jillis flyttar

”Jag är en kreativ och rastlös dagdrömmare som alltid har varit fascinerad av bokstäver, språk och det skrivna ordet. Som barn läste jag mycket böcker och jag drömde mig ofta bort i egna berättelser och historier. Till familjens födelsedagar skrev jag dikter som present, gärna inramade och på vers, och jag älskade dan före dopparedan då jag satt helt uppslukad av julklappsrimmande. Det är något speciellt med rim, de har en rytm, en klang.

Att skriva en barnbok har länge varit min dröm. Sedan jag blev mamma har inspirationen kommit smygande för var dag, och helt plötsligt svämmade allt fullkomligt över och karaktären Juno föddes.

Mina döttrar är min stora inspirationskälla och min vardag tillsammans med dem och deras vänner ger mig så mycket glädje och skaparanda. Nya bokidéer poppar upp i huvudet för varje uttryck som kommer ur deras munnar, och anteckningsblocket ligger alltid på armlängds avstånd. Jag har många idéer om framtida böcker om Juno, där jag vill belysa små som stora händelser i ett barns liv, men alltid i syfte att stärka barnets självkänsla och ge det tilltro till sig själv och sin förmåga att klara av att stå på egna ben.”

Anna Bjelkholm, föddes 1981 i Mariestad, men har hela sitt vuxna liv bott i Göteborg. Idag bor hon i Lerum, strax utanför Göteborg, med sin sambo och deras två döttrar. Anna är utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet, men har de senaste åren varit verksam inom inredningsbranschen. Idag arbetar hon som frilansande skribent och stylist för en mängd hem- och livstilsmagasin, bland annat Elle Decoration, Sköna hem, Plaza Interiör, Family Living och Hus & Hem.

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018

SENASTE RECENSIONERNA

Juno och Jillis flyttar
"En varm och inkännande bok om hur det kan vara för barnet i familjen att flytta. Omställningen tas på stort allvar i både text och bild, samtidigt som sammansättningen är ganska underhållande."
Barometern
Juno och Jillis flyttar
"Anna Bjelkholm försöker [...] bjuda barn på både en spännande historia och hjälp att bearbeta en flytt som de kanske själva står mitt i. Det lyckas hon bra med, med god hjälp av illustratören Mia Olofssons uttrycksfulla teckningar."
Mariestads tidningen
Juno och Jillis flyttar
"'Juno och Jillis flyttar är ett litet mästerverk som verkligen tar sina läsare på allvar. Helhetsbetyg: 5" – Birgitta Mark.
BTJ

NYHETER

Att flytta kan kännas jobbigt för små barn

Anna Bjelkholm och Mia Olofsson träffades på ett kvinnonätverk och gör nu bok om hur en flytt kan kännas för de yngsta. Ett viktigt tema som tidigare saknats i bilderböcker.

Foto: Peter Pousard
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.