Fotograf: Peter Pousard

Press images

Aktuell med: Juno och Jillis flyttar

"Ända sedan jag var liten har jag tecknat, ritat och målat. Jag minns mitt första set blyertspennor i olika hårdhet och hur jag försökte lära mig att skugga korrekt genom att rita vaser, stenbroar och stilleben av frukter. Kreativiteten och ritandet har alltid följt med mig och utvecklats åt olika håll allt eftersom. Nu för tiden tycker jag inte det är lika roligt att skugga frukter korrekt. Nej, jag leker hellre med perspektivet, låter världen vara platt och himlen vara rosa.

Att skapa debutboken ”Juno och Jillis flyttar” har öppnat upp en helt fantastisk värld där det mesta är möjligt, och där en tant jag ser på gatan kan få en roll i en berättelse hon inte har en aning om. Det är en kittlande känsla att få skapa en egen verklighet, fastän den inte är verklig. Juno och Jillis ska få möta andra utmaningar i nya böcker framöver, men jag har också nya karaktärer som väntar på att få komma ut på äventyr.”

Mia Olofsson är född 1989 i Borås, men är idag verksam i Göteborg som frilansande illustratör och formgivare. Hon har flera ben att stå på och hennes uppdragsgivare är allt från reklambyråer, produktionsbolag och förlag, till företag och organisationer. Hon tycker om att skapa detaljrika bilder där betraktaren ständigt kan göra nya upptäckter.

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2018

SENASTE RECENSIONERNA

Juno och Jillis flyttar
"En varm och inkännande bok om hur det kan vara för barnet i familjen att flytta. Omställningen tas på stort allvar i både text och bild, samtidigt som sammansättningen är ganska underhållande."
Barometern
Juno och Jillis flyttar
"Anna Bjelkholm försöker [...] bjuda barn på både en spännande historia och hjälp att bearbeta en flytt som de kanske själva står mitt i. Det lyckas hon bra med, med god hjälp av illustratören Mia Olofssons uttrycksfulla teckningar."
Mariestads tidningen
Juno och Jillis flyttar
"'Juno och Jillis flyttar är ett litet mästerverk som verkligen tar sina läsare på allvar. Helhetsbetyg: 5" – Birgitta Mark.
BTJ

NYHETER

Att flytta kan kännas jobbigt för små barn

Anna Bjelkholm och Mia Olofsson träffades på ett kvinnonätverk och gör nu bok om hur en flytt kan kännas för de yngsta. Ett viktigt tema som tidigare saknats i bilderböcker.

Foto: Peter Pousard
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.