Fotograf: Hilda Grahnat

Press images

Aktuell med: Kom hit då!

Klara Persson debuterade 2012 med bilderboken Molly & Sus som belönades med både Författarförbundets debutantpris Slangbellan och Snöbollen – priset för årets bästa bilderbok. Hon blev genast en kritikerfavorit och har varit nominerad till Augustpriset två gånger, hon är även en av ett fåtal svenskar som är nominerad till ALMA-priset.

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2019
Kom hit då!
"Bilderna, i färgkrita på hela uppslag, utgör en väsentlig del av det livfulla och vänligt humoristiska berättandet. Den poetiskt formulerade texten är barnnära och ömsint. Boken i sin helhet är mycket kreativ och medryckande. Helhetsbetyg: 4."  Tine Billing
BTJ
Prosit
"En enkel och fin historia om vikten av att bli sedd." Petter Lindgren
Aftonbladet
Prosit
"Prosit är en tankeväckande bok om omtanke och gemenskap." Jonna Fries
Borås Tidning
Prosit
”Tankevåckande och dramatisk bilderbok om utanforskap och gemenskap.”
Borås Tidning

NYHETER

När kommer bebisen?

Hur många mackor ska man behöva äta innan syskonet föds, egentligen? Från prisbelönta Klara Persson och Marika Maijala kommer Kom hit då! – en finurlig bok om den långa och otåliga väntan på syskon.

Illustration: Marika Maijala

Kritikerfavorit om utanförskap och gemenskap

Isabella hamnar alltid bakom andra. Men vad skulle hända om hon fick vara den man följer efter och lyssnar på? Prosit är en berörande bilderbok om att hitta sin plats i världen, av flerfaldigt prisbelönta bilderbokskonstnären Klara Persson.

Fotograf: Hilda Grahnat

Alma-nominerade Klara Persson i ny form

Prisbelönta Klara Persson är tillbaka med en underfundig och rolig bilderbok för de yngre läsarna. Gojan är en småbarnsbok som onekligen väcker habegär – och som är baserad på en verklig person.

Foto: Hilda Grahnat

”Snillrikt, originellt, känsligt”

Hur vet man var man passar, och vem man passar ihop med? Prisbelönta Klara Perssons nya bok Det fattas något här hyllas av en enhällig kritikerkår.

Illustration: Klara Persson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår