Sara Olausson

Foto av:

Anna Drvnik

Sara Olausson, född 1972, är serietecknare, illustratör och författare. Hon gick ut Konsthögskolan i Stockholm 2007 och har bland annat givit ut serieböckerna Allt är farligt! (2001), Hjälp! (den senare tillsammans med Nina Hemmingsson, 2004) och Barbro Lindgrens Loranga, Mazarin och Dartanjang i tre delar. Hon var redaktör för Kvinnor ritar bara serier om mens (2014) och har tillsammans med Felicia Iosif gjort boken Det kunde varit jag (2015). 2019 nominerades Sara Olausson till Augustpriset för Jordgubbsbarnen.

Relaterat

Masarin äter

Om boken

Masarin hungrig.
Masarin äter glass.Masarin äter chokladpudding med vispgrädde.Loranga får smaka.Loranga smakar jättemycket. Med färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga. Texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.Läs också: Loranga vill bada, Dartanjang sjuk, Kommer tigrar

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Masarin äter

Dartanjang sjuk

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Titta Dartanjang
Dartanjang sjuk

Kommer Masarin
Dartanjang får medicin

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Dartanjang sjuk

Relaterade artiklar

Loranga, Masarin & Dartanjang för de yngsta

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi äntligen möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.