Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Det som verkar farligt

Hanna är född 1992 och är uppvuxen utanför Kristianstad. Hon är verksam som illustratör och arbetar just nu främst med bilderboksillustration, serier och animation. Våren 2017 tog hon examen ifrån Konstfacks Illustration och grafisk design.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
Det som verkar farligt
"Resultatet har blivit en tankeväckande bok som bildar en bra utgångspunkt för gemensamma reflektioner kring det som kan verka skrämmande. [...] Hanna Klinthages illustrationer ger myllrande bilder av det som verkar farligt, lite lagom avväpnande men fortfarande lite lagom ruskigt – allt förankrat i en igenkännbar vardag. Ett litet extra plus för den mångfald som finns representerad på bokens omslag. Helhetsbetyg: 4." Ulf Malmqvist.
BTJ
Dom som kallas vuxna
”Genomtänkt underhållning för både barn och vuxna där de senare ställs ut till kärleksfullt och kritiskt nyanserat betraktande.”
Göteborgs-Posten
Dom som kallas vuxna
”Bilderna har både humor, dråplighet och magi. Och textens observationer av de där egendomliga varelserna som kallas vuxna och deras vanor går det ofta att skratta både högt och igenkännande åt.” Hanna Nordenhök
Expressen
Dom som kallas vuxna
”Rolig och finurlig undersökning av hur vuxna beter sig.”
Vi Läser

NYHETER

Varför är vuxna så konstiga?

Ur ett barns perspektiv finns många konstigheter med vuxna. Varför går vuxna på promenad när de inte ska någonstans, till exempel? Den nya bilderboken Dom som kallas vuxna av Annica Hedin och Hanna Klinthage sätter fokus på några av dem.

Illustration: Hanna Klinthage
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.