Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Berör och förstör

Kristofer Folkhammar, född 1983, bor i Malmö och är poet, prosaist och litteraturkritiker. Han debuterade med romanen Isak & Billy 2011 och har sedan bland annat gett ut diktboken När han kysste mig förlorade jag allt 2012 och romanen Magisterlekarna 2015.

Läs mer Dölj
75 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2021
Berör och förstör
”Farrokhzad och Folkhammar har valt svenskspråkig samtidspoesi med imponerande fingertoppskänsla.”
Barometern
Berör och förstör
”Redaktörsduon har verkligen lyckats visa samtidspoesins bredd och djup.” Sebastian Lönnlöv
Svenska Dagbladet
Berör och förstör
”Det är kraftfullt att se många av vår samtids viktigaste poeter - Burcu Sahin, Kjell Espmark, Iman Mohamed, Jila Mossaed, Leif Holmstrand och Lina Ekdahl - samlas tillsammans, namn efter namn, dikt efter dikt. Poesin är långt ifrån död.”
Svenska Dagbladet
Berör och förstör
”En folkbildande skatt som noga vaskats fram av poeterna Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar.”
ETC

NYHETER

”Livskraftigt, angeläget, snurrigt, tjurigt och roligt”

Berör och förstör består av 79 dikter av svenskspråkiga poeter, i urval av Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar. Nu hyllas boken av en samstämmig kritikerkör!

Fotograf: Kajsa Göransson

Poesi för en ny generation 

I år är det 30 år sedan den vällästa antologin Kärlek och uppror utkom. Därför är det hög tid för en ny samling med dikter för unga (och lite mindre unga). Poeterna Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar har gjort urvalet till Berör och förstör, en samling med svenskspråkiga poeter, som för stafettpinnen vidare. 

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår