Aron Landahl

Foto av:

Kajsa Göransson

Aron Landahl är född 1984 i Visby och nu bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren. 

2023 kom Arons andra egna bilderbok Alla äter alla, en läskig och kittlande spännande bok om det biologiska kretsloppet som balanserar på gränsen mellan faktabok och konstbok. Boken blev Augustnominerad i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Relaterat

Surr

Om boken

Vad är det som surrar? Varifrån kommer våra goda frukter och bär egentligen?
Det är tur för oss att insekter älskar blommor. Inuti dem hittar de mat som sockersöt nektar och näringsrik pollen och när de sedan flyger mellan blommorna så flyttar de pollen från en blomma till en annan. De hjälper till så att växten kan få frukt. Det kallas pollinering och är en förunderlig sak i naturen!
Det är faktiskt alla bin, skalbaggar, fjärilar och blomflugor som pollinerar och ser till att det blir hallon och äpplen, raps till olja och klöver till korna som ger oss mjölk.

Här kan vi på riktigt nära håll se hur pollineringen går till och vi får möta några av våra vanliga svenska pollinatörer.

Bakom denna vackra bok står illustratören Aron Landahl och eldsjälarna Anna Lind Lewin och Lotta Fabricius Kristiansen som driver Pollinera Sverige och arbetar för att sprida kunskap om pollinerande insekter och deras livsviktiga arbete.

Anna Lind Lewin, Lotta Fabricius Kristiansen, Aron Landahl

Surr

Alla äter alla

Om boken

I naturen går ingen säker. Där finns insekter och fåglar, fiskar och rävar. Alla vill de ha mat, men alla riskerar också att bli någon annans måltid. En efter en äter djuren upp varandra och bygger tillsammans en näringskedja som blir allt längre och längre.
En extraordinär naturbok i stort liggande format, där varje uppslag berättar en historia om ett vackert och våldsamt, hungrigt djur. Läsningen garanterar skräckblandad förtjusning, för stora och små.Aron Landahl är född 1984 och bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren.

Aron Landahl, Aron Landahl

Alla äter alla

Relaterade artiklar

I ateljén med: Aron Landahl

Vi har hälsat på hos Aron Landahl, illustratör, musiker och sjuksköterska. Hans bok Alla äter alla (2023) blev Augustnominerad i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok och belönad med Snöbollen – årets svenska bilderbok. Han har också gjort illustrationerna i Surr. Vem pollinerar våra växter?.