Veronica Ljunglöf

Foto av:

Kimme Persson

Veronica Ljunglöf kallas oftast Vera och är född 1981. Hon bor strax utanför Kristianstad i Skåne med man, två barn och hund. Vera studerade konst och grafisk design, men fann sitt hjärta mitt emellan i illustratörsyrket. Hon finner inspiration där man minst anar det med passion för våra olikheter. Bli inte förvånad om du finns i hennes skissbok!

Relaterat

Spännande på en söndag

Om boken

– Titta Hugo! hojtar Vilma. Kolla vad jag har hittat!
Hon ropar så högt att det ekar i hela biblioteket.
Vilma sänker rösten. Men hon är fortfarande lika ivrig.
– Det är en skattkarta. En äkta skattkarta! viskar hon och viftar med ett gulnat gammalt papper.Det är en helt vanlig söndag när Hugo och Vilma gör ett ovanligt fynd på biblioteket: en skattkarta. Någonstans i stan ligger en gömd skatt och bara väntar på dem. Det är ju det perfekta ämnet att skriva om i deras skolprojekt! Men först måste de hitta skatten ...Spännande på en söndag är sjunde och sista delen i Emelie Andréns och Vera Ljunglöfs serie om Hugo och Vilma. Korta kapitel, många illustrationer och vardagsnära spänning gör böckerna perfekta för nybörjarläsare som är redo för kapitelböcker. Boken avslutas med ett kapitel med recept som har koppling till handlingen.

Emelie Andrén, Veronica Ljunglöf

Spännande på en söndag

Relaterade artiklar

Mystiskt på en måndag: första delen i ny serie för nybörjarläsarna

Ett gammalt ödehus lockar och skrämmer i Emelie Andrén och Veronica Ljunglöfs nya bok för lågstadiebarn, Mystiskt på en måndag. Det är en mysrysig berättelse med korta kapitel och många illustrationer, tänkt för nybörjarläsarna.