Ellen Svedjeland

Foto av:

Elin Berge

Ellen Svedjeland, född 1979, är bosatt i Umeå och arbetar som pedagog på Umeå Waldorfskola. En vän till tant Irene och Ett rum till Lisen har hon skrivit tillsammans med Elin Johansson. Ellen och Elin började sitt gemensamma skrivande under en skrivarkurs vid Umeå Universitetet och Ett rum till Lisen nominerades till Augustpriset 2021.

Relaterat

Bottennapp

Om boken

"I denna välskrivna barnroman med konsekvent barnperspektiv balanseras allvar och humor på ett berörande sätt." Helhetsbetyg: 5 - BTJ
Sommarlovet före sexan skulle bli det bästa någonsin. Men istället blir det rena katastrofen. Ett riktigt bottennapp! När Heidi och hennes mamma blir vräkta från sin lägenhet går alla planer i kras. Inte nog med att Heidi inte kan gå på danslägret med sina bästisar – nu måste hon dessutom undvika dem och ljuga för att de inte ska få veta vad som hänt. Och istället för att bada och ha kul måste hon vara hundvakt åt äckliga, stinkande Rufus medan mamma jobbar dubbla skift. Utan mobil, dessutom, för den har hon kastat i älven.Med hjälp av födelsedagspresenten från småknäppa morbror Per, en magnet för skrotfiske, försöker Heidi få upp mobilen igen. Men det enda hon får upp är en gammal cykel. Det är då hon träffar Ylva, som bor i en gammal båt och också verkar ha lite ont om pengar. Hon hjälper Heidi att förstå att en katastrof faktiskt kan vara början på något nytt och bra. Och att det finns olika sorters bottennapp ...Bottennapp är en gripande och humoristisk berättelse om hundar, vänskap, skrot och vita lögner. Om hur livet kan köra ihop sig och hur allt kan lösa sig på de mest oväntade sätt.

Elin Johansson, Ellen Svedjeland

Bottennapp

Relaterade artiklar

Prisma Litteraturpris till En vän till tant Irene

”Tematiken är klassisk, men En vän till tant Irene skapar något nytt”, skriver juryn i sin motivering.