BTJ

Bu och Bä och stackars Bo

”Kamratskap, så som den kan gestalta sig i en enkel vardag, får ett väldigt vackert uttryck i boken. Bu och Bä och stackars Bo är en bok som växer för varje läsning i en skenbar enkelhet. Helhetsbetyg: 5.” Ulf Malmqvist
BTJ

Nisse hos frisören

"En underbar liten bok och därför känns en nyutgivning angelägen. Helhetsbetyg: 4. " - Dag Hedberg. 

BTJ

Nisse går till posten

"Varje bildsida är ett litet konstverk i sig, fullt av pricksäkert fångade detaljer. Helhetsbetyg: 5. - Gunnar Åberg

Nya tider för piggor och suggor

”Språket, fantasin, filosofin och de finurliga illustrationerna gör mig verkligen både hänförd och förtjust. Hoppas vi snart får träffas igen! Helhetsbetyg: 5.” /BTJ

Mittvinter

"Det här är en ovanligt söt och härlig berättelse att 'krypa ihop' och njuta av när vintern slår till på allvar." / Lotta Lockne, Dagbladet Sundsvall

Den mystiska bulan

"En stillsam djurberättelse med lagom mycket dramatik" / Sydsvenskan

”Den mystiska bulan” är en stillsam djurberättelse med lagom mycket dramatik när man är liten och höstmörkret tätnar.

Suzanne Frieberg, Sydsvenskan

Den mystiska bulan

"Om hur Piggebo hamnade på världskartan"

"Landström lyckas även på ett subtilt sätt koppla sin berättelse till Island, sagoön framför alla andra och samtidigt ge mediernas sensationsjournalistik en rejäl känga.

Den mystiska bulan är berättelsen om hur Piggebo hamnade på världskartan. Men jag kommer främst att med viss avundsamhet minnas de långtidsbrinnande långbarren nu när vinterns elräkningar snart ska komma."

Nerikes Allehanda

Den mystiska bulan

"Läsa den här boken"/Bohuslänningen

"Det blir tryggt och spännande på samma gång, när man har både det nya och det välbekanta att upptäcka om sig själv och om medmänniskorna, i figurer som blir tydliga därför att de är samtidigt typiska och fritt framfantiserade

Och så är där en berättarglad ton, ett varmt stråk och en våg av nyfikenhet på människorna och världen

Egentligen har jag bara en sak att säga: se till att läsa den här boken. Helst högt i trevligt sällskap!"

 Marita Adamsson, Bohusläningen  

Den mystiska bulan

"De charmfulla bilderna ger krypen ton av humor"

"Här är lite fläkt av gammaldags sommaridyll, där man bygger kojor, gör utflykter, åker båt - och för all del bil också - och där vuxna vågar säga ifrån till grannens busungar."

 Susanne Holmlund, ST

Den mystiska bulan

"En varm högläsningsbok som underfundigt ställer barnets blick i centrum"

"Den mystiska bulan är en varm högläsningsbok som underfundigt ställer barnets blick i centrum - även när det är vuxna som agerar. Med den fördjupas också det myllrande persongalleriet från Piggor och suggor, vilket även får serieettan att växa."

Camilla Carnmo, Smålandsposten

 

Piggor och suggor

"en lågmäld men också spännande berättelse"

"Författarparet Lena och Olof Landström, som bland annat ligger bakom böckerna om Nisse samt om de små fåren Bu och Bä, har denna gång skapat en lågmäld men också spännande berättelse om den övereffektiva Piggan och hennes sommargrannar Suggfamiljen."

Fyra hönor och en tupp

Chick lit just doesn´t come any better.

Fyra hönor och en tupp blev bland annat utsedd av Washington Post till en av 2005-års bästa bilderböcker.

”This tale of a farmyard revolt is about as good as a picture book can get… The art is delicious as the gently satirical text. …Chick lit just doesn´t come any better.” 
The Washington Post Book World

Fyra hönor och en tupp

"en klockren allegori över klassisk kvinnokamp i grupp 8;s tappning..."

"En riktigt rolig bilderbok om maktkamp i hönsgården. För mig som vuxen är den här boken en klockren allegori över klassisk kvinnokamp i grupp 8;s tappning, men den kan lika gärna läsas som en berättelse om att kämpa för rättvisa. Texten flyter på fint med ett språk som är både vardagligt och kreativt. De charmiga och träffsäkra bilderna kompletterar texten väl. Jag avslutade boken med ett leende."
Västerbottens Folkblad

De nya flodhästarna

Pressröster om Lena Landström

"Lena Landströms illustrationer är enkla och uttrycksfulla i jordnära färger. Hon lyckas fånga flodhästarnas uttryck och kroppsspråk på ett mjukt och humoristiskt vis. Flodhästarnas värld är trygg och harmonisk, men ändå finns rädslan för det främmande."
Pia Brånn, Folkbladet

"Boken, som passar bäst för dagsibarn, väcker frågor om utanförskap och fördomar."
Hanna Glans, Sesam

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår