BTj

Svenska däggdjur

”Den enkla texten är lätt att ta till sig och i kombination med grafiken och illustrationerna kan detta ge en fantastisk stimulerande läsupplevelse som både kan väcka ett djurintresse och tillfredsställa den redan nyfikne.

Svenska däggdjur passar lika bra för en 6-åring som en 12-åring – utmärkt när man behöver koncentrerad och lärorik fakta. Helhetsbetyg: 5.” Piroska Bakran

Svenska fåglar

"Jonas Källbergs stiliserade fåglar med stora ögon, huvuden och fötter är förvånansvärt tydliga även för artbestämning. När kidsen redan samlat Pidgey och Spearow är steget kanske inte så långt till stenknäck och nötväcka."

Svenska fåglar

”en aptitlig bok som både är informativ, enkel och snygg. Fåglarna är tecknade i Pokémonstil, vilket torde tilltala barnen, men ändå porträttlika. Upplägget är lätt ...”

Svenska fåglar

” Tilltalet passar både barn och vuxna, och boken kan ges till vilken nyväckt fågelentusiast som helst, oavsett ålder.”

Svenska fåglar

”'Svenska fåglar' som Martin Emtenäs har gjort tillsammans med illustratören Jonas Källberg är en tydlig, enkel och instruktiv förstabok med fyrtio av de vanligaste fåglarna.”

Svenska fåglar

"'Svenska fåglar. Jämfor och lär känna 40 arter' är onekligen lockande i sitt utforande. [...] Enkelt och tydligt."

Svenska fåglar

”Fåglarna görs inte bara rättvisa, de presenteras så inbjudande att det säkerligen kan locka unga in i fågelintresset. Personligen vill jag se mer i den här stilen.”
BTJ

Svenska fåglar

"Texterna är både lättlästa och utomordentligt pregnanta [...] Illustrationerna av fåglarna, som Jonas Källberg har gjort, är lätt karikerade flyhänta teckningar av arten där karaktäristiska drag överdrivits [...] Helhetsbetyg: 4"
BLT

Fantastiska fladdermöss

”Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar. [...] Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar.”

Vilda djurboken

” Här finns massor av kul och oväntade fakta, allmänbildning och nya rön om djurens väl och ve! Det här är en mycket bra och underhållande faktabok, med personligt tilltal, som man gärna återkommer till, gång på gång!”

Vilda djurboken

”Ett lättillgängligt språk och magiskt vackra och talande illustrationer gör denna bok till en läsvärd upplevelse för både små och stora.” /Husbil & Husvagn

Vilda djurboken

”En rikt illustrerad och intressant bok om vår svenska djurvärld med massor av oväntade kunskaper.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

Vilda djurboken

”Vår tids praktverk för barn”

”... en alldeles utmärkt svensk faktabilderbok av ett lite lugnare, klassiskt folkbildande och pedagogiskt lekfullt slag.”

Vilda djurboken

”Boken är späckad med fina bilder, bra fakta och dessutom kluriga frågor.” /Blekinge Läns Tidning

Vilda djurboken

”Ger djuren liv och lockar barn ut i naturen.” /BTJ

”Det är de 25 landskapsdjuren; laxen och ekoxen samt nio fåglar och fjorton däggdjur som beskrivs med fakta, kärlek och värme. Den välkända författaren och programledaren Martin Emtenäs kliver fram och berättar om hur han som sexåring fick sitt naturintresse. Faktaböcker om växter och djur är ofta vetenskapligt strikta och skapar distans, men i denna bok kommer läsaren riktigt nära djuren. Här blandas fakta, nyfikenhet och fascination i rubriker och texter.”

Vilda djurboken

”Folkbildande om djur [...] Bokens upplägg är lika enkelt som effektivt. [...] Rekommenderas varmt till dig som behöver en bok för hela familjen att samlas kring.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår