Svenska fåglar

”'Svenska fåglar' som Martin Emtenäs har gjort tillsammans med illustratören Jonas Källberg är en tydlig, enkel och instruktiv förstabok med fyrtio av de vanligaste fåglarna.”

Svenska fåglar

"'Svenska fåglar. Jämfor och lär känna 40 arter' är onekligen lockande i sitt utforande. [...] Enkelt och tydligt."

Svenska fåglar

”Fåglarna görs inte bara rättvisa, de presenteras så inbjudande att det säkerligen kan locka unga in i fågelintresset. Personligen vill jag se mer i den här stilen.”
BTJ

Svenska fåglar

"Texterna är både lättlästa och utomordentligt pregnanta [...] Illustrationerna av fåglarna, som Jonas Källberg har gjort, är lätt karikerade flyhänta teckningar av arten där karaktäristiska drag överdrivits [...] Helhetsbetyg: 4"
BLT

Fantastiska fladdermöss

”Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar. [...] Och med nyvunnen kunskap från Fantastiska fladdermöss" av Martin Emtenäs ska jag följa dem med andra ögon i sommar.”

Vilda djurboken

” Här finns massor av kul och oväntade fakta, allmänbildning och nya rön om djurens väl och ve! Det här är en mycket bra och underhållande faktabok, med personligt tilltal, som man gärna återkommer till, gång på gång!”

Vilda djurboken

”Ett lättillgängligt språk och magiskt vackra och talande illustrationer gör denna bok till en läsvärd upplevelse för både små och stora.” /Husbil & Husvagn

Vilda djurboken

”En rikt illustrerad och intressant bok om vår svenska djurvärld med massor av oväntade kunskaper.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

Vilda djurboken

”Vår tids praktverk för barn”

”... en alldeles utmärkt svensk faktabilderbok av ett lite lugnare, klassiskt folkbildande och pedagogiskt lekfullt slag.”

Vilda djurboken

”Boken är späckad med fina bilder, bra fakta och dessutom kluriga frågor.” /Blekinge Läns Tidning

Vilda djurboken

”Ger djuren liv och lockar barn ut i naturen.” /BTJ

”Det är de 25 landskapsdjuren; laxen och ekoxen samt nio fåglar och fjorton däggdjur som beskrivs med fakta, kärlek och värme. Den välkända författaren och programledaren Martin Emtenäs kliver fram och berättar om hur han som sexåring fick sitt naturintresse. Faktaböcker om växter och djur är ofta vetenskapligt strikta och skapar distans, men i denna bok kommer läsaren riktigt nära djuren. Här blandas fakta, nyfikenhet och fascination i rubriker och texter.”

Vilda djurboken

”Folkbildande om djur [...] Bokens upplägg är lika enkelt som effektivt. [...] Rekommenderas varmt till dig som behöver en bok för hela familjen att samlas kring.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.