Läslust Studio

I vanliga fall skulle vi ha turnerat landet runt med Läslust – och kanske skulle vi haft glädjen att få inspirera just dig med ett härligt scensamtal om böcker, läsning och läslust.

Dessa Läslust-evenemang har vi arrangerat sedan 2017 för dig som arbetar med barns läsning på olika sätt, t.ex. i skolan eller på biblioteken. Våren 2020 fick vi som alla andra trycka på Pausknappen, men nu trycker vi istället på Play. För här är Läslust Studio, sex inspirerande samtal på sex olika teman som vi hoppas du ska få nytta och glädje av.

Trevlig tittning önskar vi på Rabén & Sjögren och B.Wahlströms!

Här hittar du böckerna som diskuteras i samtalen: https://www.laromedia.se/laslust_studio

Hur rysligt får det vara?
Möt Camilla Jönsson, Petrus Dahlin och Lena Ollmark i ett samtal om smygande spänning, oroliga föräldrar och hur roligt – och t.o.m. nyttigt – det kan vara att bli skrämd ibland!
Moderator: Tove Andersdotter, förläggare

Att fånga tweenieläsarna: berättelser att känna igen sig i
Författarna Kajsa Gordan, Cina Friedner och Linda Skugge samtalar om vikten av igenkänning och hur man fångar läsare i mellanstadieåldern.
Moderator: Cecilia Knutsson, förläggare 

Med mysteriet som draghjälp
Möt Christina Wahldén, Tobias Söderlund och Peter Lindström i ett samtal om hur man skapar spänning och får läsaren att vilja vända blad.
Moderator: Ylva Blomqvist, förläggare 

Fantastik som lockar till läsning
Sjöodjur, magiska väsen och rymdvarelser ... Möt Filip Lindkvist, Åsa Rosén och Karl Johnsson i ett samtal om vad som är så lockande med fantastik – och hur dessa främmande världar och varelser kan kännas som om de finns på riktigt.
Moderator: Sofia Hahr, förläggare 

Vardagsnära berättelser för lågstadiet
Möt författarna Linn Bursell, Mats Wänblad och Emi Gunér i ett samtal om de vardagsnära berättelserna och om hur de kan öppna dörrar till livets stora frågor. Med i studion är även terapihunden Mischa, som snart är utbildad läshund.
Moderator: Sofia Hahr, förläggare 

Små barn och stora känslor
Hur kan böcker och högläsning hjälpa barn att prata om känslor? Möt författarna Reyhaneh Ahangaran, Lisa Bjärbo och Ylva Karlsson.
Moderator: Louella Bergman, förläggare

Nedan listas böckerna/serierna som diskuteras i de sex samtalen.

Några av dem utkommer på vårt syskonförlag B. Wahlströms: 
Mardrömssällskapet 2. Nattåget av Lena Ollmark
Den mörkaste skuggan av Camilla Jönsson
Sjukt pinsamt av Linda Skugge
Bläckfiskarnas dal av Filip Lindkvist
Känsloboken: För dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran
 

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår