Illustration: Gunilla Bergström

Alfons Åberg fyller 45 år!

Vi firar att Gunilla Bergströms enormt älskade figur Alfons Åberg i år fyller 45 genom att ge ut flera nya böcker.

onsdag 07 juni 2017

Stor är han inte. Och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller! Han är glad och busig men kan också bli ilsken, svartsjuk, spökrädd...
Böckerna om Alfons Åberg handlar om det mesta – från vardagstrassel till livets stora gåtor. Alla barn kan känna igen sig i Alfons; kanske är det därför han är så populär. Varje år lånas det ut runt 1 miljon Alfons-böcker på biblioteken i landet, och böckerna har under åren kommit ut på ett trettiotal olika språk.

Gunilla Bergström är bildskaparen och författaren bakom berättelserna om Alfons Åberg. Hon debuterade 1971 med Mias pappa flyttar, en bok som väckte en del uppståndelse när den gavs ut. Under arbetet med den boken föddes idén om en liten kille som inte vill gå och lägga sig – en idé som året därpå kom ut och i form av boken God natt, Alfons Åberg. Resten är historia.

Vi firar att Gunilla Bergströms enormt älskade figur Alfons Åberg i år fyller 45 genom att ge ut flera nya böcker:  Stor-Alfons, Alfons leker, Alfons kompisar, Alfons kalasbok, Alfons pysselväska och Alfons Åberg Posterbok.

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.