Katten Nils firar 10 år!

I år är det 10 år sedan en gul, inte så smart katt dök upp i KP. Sedan dess har serien blivit en av de stora läsarfavoriterna i tidningen och nu finns även tre serieböcker utgivna om Katten Nils och hans vänner. Vi bad Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson berätta om hur katten föddes.

tisdag 15 augusti 2017

– Johanna gjorde den första Katten Nils serien "Katten Nils åker till månen" när hon gick på Serieskolan i Malmö. Det var hennes tävlingsbidrag till I Seriernas Värld 2003. Joakim var en av jurydeltagarna och hade Nils som favorit. Serien gick till final men vann inte.

Efter tävlingen hamnade Katten Nils i botten på en flyttkartong, och Johanna började jobba på Posten. Efter några år tröttnade hon på det och hamnade på Seriestudion i Malmö, en ateljé för serieskapare. Och där satt Joakim! Han tyckte att hon skulle rota fram katten ur gömmorna igen, och tillsammans började de göra serie-strippar med Nils och hans vänner. De gjorde ett lass serier som de skickade till Kamratposten, som nappade direkt.

Ola Lindholm, som var chefredaktör på den tiden, ringde upp och kallade oss för genier! Det visste ju förstås redan, men det är alltid kul att höra någon annan säga det. :-) Och på den vägen är det!

Vilken karaktär är era personliga favoriter?

Joakim: – Jag gillar Kattis, hon är smart och cool, och kan vara lite odräglig mot Nils och Morris, fast med glimten i ögat. Och så peppar hon ju Nils att våga visa sin kärlek för Lisa.

Johanna: – Jag väljer Katten Nils såklart! Det var han som kröp ut ur pennan först. Innerst inne är jag nog lite som han ...

 

109 kr Bok - Häftad
Utgiven: augusti 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.