Harry Potter och Fången från Azkaban släpps i illustrerad utgåva

Foto av :

Illustration (beskuren): Jim Kay

Publicerad:

2017-10-02

Nu finns Harry Potter och Fången från Azkaban i stort, generöst format med illustrationer av konstnären Jim Kay.

Böckerna om Harry Potter är älskade klassiker över hela världen, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare. Harry Potters fantastiska värld fångas mästerligt i Jim Kays makalösa bilder. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse! 

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, publicerade mellan 1997 och 2007. Tillsammans har de sålt i över 450 miljoner exemplar världen över. När böckerna kom såldes upplagor på 350 000-400 000 bara i Sverige. Per titel. Förra året släppte Rabén & Sjögren den åttonde berättelsen om Harry Potter: Harry Potter och det fördömda barnet, del ett och två, en originalhistoria av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany baserad på en ny pjäs av Jack Thorne. 

Relaterat

Harry Potter och fången från Azkaban

Om boken

De fantastiska, och makalöst framgångsrika, böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg. Och tisdagen den 3 oktober är det dags för bok nummer tre i serien; Harry Potter och Fången från Azkaban att komma ut i detta stora, generösa format med illustrationer av Jim Kay.

J.K. Rowling, Jim Kay

Harry Potter och fången från Azkaban