Foto: Göran Segeholm

Välkommen till Fislandet!

Fislandet är en rolig, färgstark och tänkvärd berättelse om det tabubelagda ämnet fisar.

torsdag 14 september 2017

Skådespelerskan Cecilia Forss och illustratören Anna Ileby debuterar båda i barnbokssammanhang med denna skruvade berättelse som lär få det mest läsovilliga barn att vilja sträckläsa! Vi fick en pratstund med dem.

Vi känner dig Cecilia som skådespelare. Hur känns det att även kunna titulera sig författare?

– Smickrande och lite skönt. Att uttrycka sig i skrift har alltid varit en naturlig ventil för mig, även om jag inte gjort det så ofta i det offentliga rummet.

Hur fick du idén till Fislandet?

– Intresset för vad som är tabu, fint eller fult har nog alltid fascinerat mig. Fisar är något naturligt, det bidrar till skratt men det är också extremt skämmigt. Jag upplever att många tjejer/kvinnor lider av problem med magen p.g.a. av den förlegade föreställningen "fina flickor fiser inte", vilket känns helt onödigt! Så det är något jag verkligen önskar ändra på i tidig ålder.

Har du fått blodad tand?

– Absolut! Processen från idé till färdig produkt har varit det absolut roligaste jag gjort. Även så lycklig över att fått samarbete med Anna Ileby som verkligen illustrerat boken på ett unikt och liksom ögongodis-aktigt sätt.

Anna Ileby, du har gjort bokens illustrationer. Vad har varit svårast/roligast med att illustrera Fislandet?

– Det svåraste var utan tvekan att teckna samma person hela tiden och ändå förstå att det var Märta trots alla olika miner. Jag är van att teckna porträtt och bara en stillbild så att säga så det var väldigt lärorikt att teckna ett helt rörelsemönster. Det roligaste var att klura ut hur man tecknar en fis, inte helt lätt alla gånger!

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.