Illustration: Tom Clohosy Cole

Fyra fräna fakta om jorden

I Destination: Jorden får du lära dig allt du behöver veta om vår planet, och lite till. Här får du några smakprov på fakta från boken.

måndag 07 maj 2018

I Destination:Jorden av Jo Nelson kan du läsa om klimatzoner, ozonlager och ekosystem. Du får även lära dig hur du tar skydd från jordbävningar och vulkanutbrott. Upptäck hela vår fantastiska planet - men lär dig också om det som hotar att förstöra den om vi inte gör något åt klimathoten i tid. Här får du fyra fräna fakta om jorden, hämtade ur boken:

1. Sydpolen är en av de kallaste platserna på jorden, och där kan det bli otroliga -80 grader kallt! Ingenting kan leva i en sådan kyla, inte ens pingviner.

2. Hav värms inte upp lika fort som land. Men när havet väl har blivit varmt behåller det värmen längre. Det är därför kustområden oftast har milda vintrar och svala somrar.

3. Röda havet bildades när den afrikanska och arabiska kontinentalplattan gled ifrån varandra. Sprickan som uppstod fylldes med vatten och blev så småningom stort som ett hav.

4. Världens högsta berg är Mount Everest som mäter 8848 meter över havsytan. Men om man räknar med de berg som börjar under havsytan är det högsta berget faktiskt Mauna Kea på Hawaii. Det mäter 10 kilometer från foten till toppen!

Nyfiken på att lära dig mer? Läs mer om boken här!

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.