Foto: Clara Lidström

Sommarens bästa loppistips från Underbaraclara

På sommaren kryllar det av loppisar i hela landet. Här delar Clara Lidström med sig av sina bästa shoppingtips.

fredag 29 juni 2018

Om du blir rastlös efter några lata dagar på stranden är loppis en perfekt sommaraktivitet. Clara Lidström tipsar om hur du kan tänka innan du ger dig in i second hand-djungeln. Tipsen kommer från boken Glad sommar - Läckra bakverk och lata dagar som Clara har skrivit ihop med Annakarin Nyberg.

CLARAS BÄSTA LOPPISTIPS

Att gå på loppis är en rolig sommarlovsaktivitet! Här hittar man allt mellan himmel och jord – och oftast för en spottstyver. En trave Tarzantidningar, en fin gammal karaff och gamla barnböcker från 1950-talet. Varför köpa nytt när man kan köpa gammalt?

Landet är bäst: De bästa loppisarna hittar man på landet vid någon avlägsen vägkrok. Bromsa bilen eller hoppa av cykeln när du har turen att se en handtextad skylt med ordet Loppis på.

Pengar: Se till att ha kontanter i fickan. De flesta ställen tar inte kort.

Leta högt och lågt: På loppis måste man använda hela kroppen för att fynda. Lyft, rota, kolla högt på hyllor eller nere vid golvet. De bästa fynden brukar stå gömda i något dammigt hörn.

Är det rätt storlek? Tänk på att äldre plagg har helt andra storlekar än dagens. Man får prova sig fram – det går inte att se på galgen vad som kommer att passa.

Ha ett öppet sinne : Det säkraste sättet att fynda roliga saker är att ha ett öppet sinne och inte vara ute efter något särskilt. Letar man efter en speciell grej får man ofta leta förgäves.

Tänk kreativt : Prylar kan få nya användningsområden. En gammal trälåda kan bli en fin hylla på väggen, en gammal flaska kan bli en vas och en kopp kan bli en ljuslykta.

Välj rätt sällskap: Sist och allra viktigast. Gå bara på loppis med folk som tycker om det. Det ska kännas roligt att botanisera bland hyllorna – inte stressigt för att man har en otålig vän i hasorna.

119 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: maj 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.