Illustratör: Marit Törnqvist

”Den lyckliga ön” dubbelt prisad

Marit Törnqvist har tilldelats två prestigefyllda priser från Holland och Belgien för sin bilderbok Den lyckliga ön.

tisdag 13 november 2018

Marit Törnqvist bilderbok Den lyckliga ön kom ut på svenska i somras och är en berättelse om flickan som färdas mot horisonten och letar efter den lyckliga ön. Boken, som både är tänkvärd och fylld av poesi, har nu blivit internationellt prisad.

I oktober tilldelades Törnqvist ’Boekenpauw’ för boken. Boekenpauw är ett flamländskt pris som går till årets bäst illustrerade bok i Belgien och Nederländerna. Juryn skriver så här i sin motivering:

”Samspelet mellan text och illustration är av en exceptionellt hög nivå. Varje ord har valts rätt. Ibland berättar illustrationerna, och ibland talar texten, men de kompletterar alltid varandra på ett perfekt sätt. Törnqvist låter färgerna och bilderna tala, spelar med förväntningar, överraskningar och skapar andrum när det behövs. Juryn är imponerad av hennes fenomenala berättarkraft.”

Priset är det största illustrationspriset som man kan vinna i Belgien inom barnlitteratur.

Även i Nederländerna har Marit Törnqvist mottagit ett pris: I juni i år fick Marit Törnqvist ta emot ’Silvergriffeln’ för Den lyckliga ön. Varje år tilldelas ett antal författare i Nederländerna silvergrifflar för årets bästa böcker. En av grifflarna förgylls dessutom under barnboksveckan i oktober och silver- och guldgriffel anses vara de finaste utmärkelser en barnboksförfattare i Nederländerna kan belönas med.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.