En skruvad julsaga av Cissi Forss

Det blir mycket jul just nu för skådespelaren och författaren Cissi Forss. Nu är hon aktuell med boken Paketlandet, som hon skapat tillsammans med illustratören Anna Ileby.

måndag 19 november 2018

Brevbärare Petra Persson har det inte lätt. Hon är nämligen livrädd för barn – och måste dessutom cykla förbi en skola med sin postcykel varje dag. Hon löser situationen genom att blunda, men kraschar med cykeln och missar att få med sig ett extra viktigt paket. Just den här dagen hittas paketet av åttaårige Casper. Han vill hjälpa Petra Persson, men hur? Han är ju trots allt ett barn.

Cecilia Forss och Anna Ileby gjorde succé med boken Fislandet som belyste varje människas rätt att vara sig själv och ägna sig åt sin egen passion. Nu är de tillbaka med Paketlandet, där de visar läsaren vad som händer när man till slut möter både sina fördomar och sina medmänniskor. Hon berättar att historien till boken bara dök upp i hennes huvud och växte fram.

–  Jag har dock hela tiden vetat att det skulle bli en julbok om en människa som tvingas möta sin största rädsla. Och boken handlar just om rädslor, om att tvingas gå utanför sin bekvämlighetszon för att utvecklas, och om vikten av snällhet. Boken har samma känsla och humor som Fislandet hade. Det här är ännu en skruvad berättelse med mycket hjärta och ett viktigt budskap.

Fislandets fans får återse några av favoritkaraktärerna. Märta Matilda Larsson som hade huvudrollen dyker upp, självklart fortfarande fis-samlande, och Casper får en ännu viktigare roll i Paketlandet. Gör dig redo för en hisnande julsaga om glittriga tånaglar, ett ofrivilligt tomteuppdrag och ätbart snällslajm! Allt illustrerat av Anna Ileby, som ligger bakom det populära Instagram-kontot @annaritar. 

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Cecilia Forss
Utgiven: december 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.