Illustration: Johanna Kristiansson

Varför finns inte smarthetspiller? ...och andra konstiga kattfrågor

I tolv år har serien om den inte alltför smarta Katten Nils varit ett stående inslag i Kamratposten. Nu den femte serieboken, där katten med vänner passar på att sätta sina tassavtryck på månen.

måndag 11 mars 2019

Knasiga Katten Nils, Elake Morr och de andra vännerna får barn att kikna av skratt. I Katten Nils åker till månen väntar ännu ett halsbrytande äventyr, när de ger sig av till månen i jakten på juveler att ge Lisa Sylt i födelsedagspresent. Men som vanligt går allt överstyr redan från första serierutan. 

– Detta är en omskriven variant av ett av de första (opublicerade) äventyren som skrevs med Nils år 2003, berättar serietecknaren Johanna Kristiansson och serieskaparen Joakim Gunnarsson. Extra kul att det är jubileumsår och femtio år efter första månlandningen 1969!

Katten Nils åker till månenär en ny fristående bok, fylld med spänning och som vanligt massa humor. Vem tar man med sig till en öde ö? Varför heter det inte hip-hopcorn istället för popcorn? Och finns det verkligen smarthetspiller?

Katten Nils-serien började som en liten seriestrip längst bak i tidningen Kamratposten år 2007, men har fått växa sig större under årens lopp. 

– Nu tycker vi det är jätteroligt att få släppa vårt femteseriealbum tillsammans, säger duon.

Tidigare har tre serieböcker utkommit på Rabén & Sjögren: Katten Nils – Bästa barnvakten, Katten Nils – Söndagsdisk, Katten Nils tar sig ton(fisk). Den första serieboken kom ut på annat förlag.

Sagt om tidigare Katten Nils-serier:

”Albumet håller god och jämn nivå. Allt är vältecknat, lekfullt kul och lagom spännande. Helhetsbetyg: 4.” Gunnar Åberg, BTJ (Katten Nils tar sig ton(fisk))

”Denna dumroliga katt, känd från Kamratposten, spetsar läsförståelsen med tokfniss. Skratt, serier och sommar hör ihop!” /Jönköpings-Posten (Katten Nils – Söndagsdisk)

109 kr Bok - Häftad
Utgiven: mars 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.