Illustration: Jim Kay

Smygtitt: Så kommer nästa illustrerade Harry Potter-bok att se ut

Nu är det bestämt: I början på oktober släpps den illustrerade utgåvan av Harry Potter och den flammande bägaren, den fjärde delen i den magnifika högläsningsutgåvan, som illustreras av konstnären Jim Kay.

tisdag 12 mars 2019

Böckerna om Harry Potter är älskade klassiker över hela världen, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare. Harry Potters fantastiska värld fångas mästerligt i Jim Kays makalösa bilder. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse! 

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, som ursprungligen publicerades mellan 1997 och 2007. Tillsammans har de sålt i över hisnande en halv miljard exemplar världen över, är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts nästan fyra miljoner böcker.

I år är det dessutom 20 år sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska, vilket kommer att uppmärksammas på en rad sätt. Bland annat kommer de sju böckerna om Harry Potter i nya utgåvor med omslag av den brittiske grafiska designern Olly Moss lagom till midsommar – och i oktober får alla Potterheads äntligen bläddra i den illustrerade utgåvan av Harry Potter och den flammande bägaren. Men redan nu kan du få en smygtitt på omslag och några av bilderna, alla illusterade av Jim Kay.

Omslag

Inlagebilder

289 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår