Fotograf: Göran Segeholm

Charlotta Lannebo får Stockholms stads kulturstipendium

Kulturnämnden har nu fördelat stadens kulturstipendier 2019 à 40 000 kronor. Årets stipendier är fördelade inom kategorierna bildkonst, konsthantverk, film, musik, musikdramatik, dans, teater och litteratur.

måndag 03 juni 2019

Charlotta Lannebo är en av årets kulturstipendiater i kategorin litteratur. Hon tilldelas stipendiet med följande motivering:

Författaren Charlotta Lannebo har tagit berättelsen om ensamstående mamman och barnets perspektiv ett steg längre. Oglamouröst och humoristiskt skildras två bröders kreativa liv i en nutida, ibland gastkramande, Stockholmsmiljö. Skickligt iscensätts träffsäker igenkänning som ger både barn och vuxna lust att läsa om och om igen. 

Charlotta Lannebo, född 1974, är journalist och författare bosatt i Stockholm. 2009 debuterade hon med kapitelboken Lilla E ger sig ut på resa, och har sedan dess skrivit såväl för unga vuxna som för yngre barn, bland annat de självbiografiska och populära bilderböckerna om Olle och Bolle. I september släpps boken Astrid, alltid Astrid!, illustrerad av Maria Nilsson Thore, som också lånar från hennes egen uppväxt.

Läs mer om årets kulturstipendiater på https://www.stockholm.se/

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
130 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår