Nominerade till Barnradions bokpris 2019

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2019. Bland de nominerade böckerna finns bland annat en deckare om DNA-teknikens baksida och en bok om önskan att få duga som den man är.

måndag 03 juni 2019

Cilla Jackerts nya barnbok F som i sämst är en svart humoristisk historia om att vara sämst och att vara bäst, och att det ena inte alltid är mycket bättre – eller sämre – än det andra. För vem är det som bestämmer vem som är vad egentligen. Och vad säger att de som bestämmer har rätt? 
– Mycket i dagens samhälle handlar om prestation och bekräftelse, jag kände att jag ville berätta om ett barn som inte är bra på något, säger Cilla Jackert som därför hittade på Jonna som är sämst. På allt. 

Ett annat jag: Projekt Gemini är de framgångsrika författarna Carin Gerhardsen och Petter Lidbecks första gemensamma bok. Den  handlar om en känslokall vetenskapsman, om en seriemördare som åker runt i världen och mördar barn, samt om två trettonåringar på flykt, berättar Carin Gerhardsen.
– Temat genteknik, som dyker upp i boken, känns aktuellt, samtidigt som det tangerar gamla otäcka rasbiologiska tankar, säger Petter Lidbeck. 

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut mellan 2010-2015. Barnradions bokpris är ett unikt pris där en barnjury läser och bedömer fem nominerade böcker som vänder sig till 9-12-åringar. Årets böcker är utgivna mellan juni 2018 och juni 2019 . Prissumman är 30 000 kr. 

Radioprogrammen där en barnjury diskuterar fem av årets bästa böcker för 9-12-åringar tillsammans med programledaren Manuel Cubas sänds i P4 under läslovet v.44, måndag – fredag kl. 10.03. Den vinnande boken avslöjas i det sista programmet som sänds i P4 3 november kl. 12.03.

Förra årets vinnare av Barnradions bokpris var Comedy Queen av Jenny Jägerfeld.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.