Fotograf: Henric Lindsten

Emil Maxén tilldelas Albert Engströms ungdompris

Priset utdelas till konstnärer inom ord, bild ton och scen som verkar i Albert Engströms anda.

tisdag 02 juli 2019

Emil Maxén är illustratör och serieskapare och arbetar även som koncept- och storyboardartist. Han har bland annat gjort de hyllade serierna om Stor-Jobal från Krokjala (Cobolt Förlag).

"En genuin storljugare som också kan teckna. En ung pristagare helt i Albert Engströms anda. En man som med sin själ tvåfaldigt omsluter både lögnen och sanningen", lyder en del i Albert Engströmsällskapets motivering.

I höst är han aktuell med Knäckarbanketten, en rikt illustrerad saga som han skapat tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. 

Albert Engström-priset har delats ut årligen sedan 1987 till konstnärer inom ord, bild ton och scen som verkar i Albert Engströms anda. Årets Albert Engström-pris tilldelas komikern och skådespelaren Mia Skäringer. Sedan 2014 delas även ett ungdomspris ut till en person som inte fyllt 30 år. Tidigare pristagare är bland andra Ellen Ekman och Marcus-Gunnar Pettersson. 

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår