Högsta betyg till nya diktsamlingar för mellanåldern!

Mårten Melin och Lena Sjöberg är aktuella med nya diktsamlingar om kärlek och saknad, bland annat.

tisdag 22 oktober 2019

I höst kan vi glädjande nog frossa i poesi! Rabén & Sjögren ger ut inte mindre än tre diktsamlingar: antologin Berör och förstör med urval av Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar och två diktsamlingar för barn i mellanåldern av Mårten Melin och Lena Sjöberg.   

Mårten Melin har givit ut över sjuttio barn- och ungdomsböcker sedan debuten, bland annat Spöksystrar-serien. Men också flera diktsamlingar. Min längtan kvar är den åttonde i ordningen. BTJ utdelar högsta betyg till boken:

”Min längtan kvar är poesi när den är som bäst, som berör på djupet, texten rymmer så mycket i sin luftighet, vågar vara i det svåra och visar att ljuset finns där på andra sidan. Helhetsbetyg: 5.”

Temat är kärlek – tappad och hittad. Från det första hemliga trånandet, till förälskelsen, de utbytta blickarna, den första kyssen. Vidare in i relationen med de stormande känslorna och efterhand en första liten tvekan. Sedan fallet, separationen, saknaden och smärtan. Tomheten. Och slutligen, det lilla hoppet som åter tänds.
Mårten Melin visar förälskelsens upprymdhet, men även det som gör ont. Utan att censurera.

Lena Sjöberg har skrivit och illustrerat ett tjugotal böcker sedan debuten 2005, bland andra de Augustnominerade Tänk om … och Cirkusloppor på luffen.
BTJ utdelar högsta betyg till den nya diktsamlingen Min syster är ett spöke:

”Dikterna öppnar upp och ger en ingång till många stora frågor. Lena Sjöbergs estetiska illustrationer är i lite dova, ljusa naturfärger, mycket mönster och ytor som flyter i varandra och ibland kontrasteras mot varandra – det skapar djup och intressanta möten och perspektiv. Helhetsbetyg: 5.”

Till skillnad från Lena Sjöbergs förra diktbok Under ett rabarberblad, som handlade mycket om naturen och djuren, har de nya verserna mer fokus på ett du och ett jag, på relationer och på staden. I båda böckerna tar känslorna stor plats, både de härliga och de lite svårare. Det handlar om förlust och saknad, om bråk bakom stängda sovrumsdörrar, om kärlek och köpcentrum, om hav och höghus, om att vara kär, orolig, lycklig och ensam.
Texter skrivna på rim, ackompanjerade av de ljuvligaste illustrationer.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.