Lärarhandledningar till två av årets Augustnominerade titlar!

Vi har tagit fram lärarhandledningar som du kan använda i ditt arbete som lärare eller bibliotekarie – helt gratis!

fredag 08 november 2019

Nu finns lärarhandledningar till två av årets Augustnominerade titlar: Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld och Jordgubbsbarnen av Sara Olausson. För att böckerna ska bli ännu lättare att använda i skolan har vi tagit fram lärarhandledningar anpassade för böckernas läsåldrar.

Mitt storslagna liv handlar om Sigge, hans mamma och syskon som har flyttat från Stockholm till Skärblacka, hem till mormor och hennes pensionat. Sigge tycker att det är toppen. Nu kan han reboota sig själv och bli en ny människa. Planen är att bli omåttligt populär eller i alla fall att kunna prata med folk utan att de tittar på honom som om han var ett freak. Men hur gör man för att få vänner? Hur blir man populär? Och framför allt: Kan man fixa det på 59 dagar? 

Lärarhandledningen innehåller tips och övningar som kan hjälpa dina elever att utveckla sin läsförståelse och läslust genom att träna på läsförståelsestrategier, att göra textkopplingar och relatera till egna erfarenheter.

Ladda ner lärarhandledningen här! 

PS. Gillar du Jenny Jägerfelds böcker så finns även en lärarhandledning till hennes kritikerrosade bok Comedy Queen. Den rekommenderas för åk 3-6 och går att ladda ner HÄR

Jordgubbsbarnen utspelar sig i Rumänien och huvudpersoner är syskonen Maria och Gabriel som bor i en liten by tillsammans med sina föräldrar. Jordgubbsbarn kallas de barn som blir kvar när föräldrarna åker till Sverige för att plocka jordgubbar och att detta ska hända är Marias och Gabriels stora skräck. Familjen är fattig, men allt har varit ganska bra ändå. Ända tills torkan slår till och den ena olyckan följer på den andra. Till slut måste föräldrarna lämna sitt land och bege sig till Sverige där de ska plocka jordgubbar och tjäna pengar så familjen aldrig mer ska behöva oroa sig för någonting. 

Lärarhandledningen innehåller massor av uppslag till övningar och viktiga diskussioner. Övningarna är utformade för att passa ämnet svenska men att prata om Rumänien görs med fördel som ett samarbete med ämnet SO och många av uppgifterna lämpar sig väl att göra tillsammans med ämnet bild. 

Ladda ner lärarhandledningen här!

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
124 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.