Nya lärarhandledningar till Harry Potterböckerna

Nu finns lärarhandledningar till Harry Potter och De Vises Sten, Harry Potter och Hemligheternas kammare och Harry Potter och Fången från Azkaban att ladda ner helt gratis.

torsdag 28 november 2019

Den 24 augusti 1999 kom Harry Potter och De vises sten ut på svenska i översättning av Lena Fries–Gedin. Sedan dess är ingenting sig likt i barnboksvärlden. Böckerna om Harry Potter har älskats av generationer, de nådde snabbt klassikerstatus och upptäcks ständigt av nya läsare. J.K. Rowlings serie har sålt i över osannolika en halv miljard exemplar runt om i världen, är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts nästan 4 miljoner böcker.

Majoriteten av svenska elever har någon form av förhållande till J.K. Rowlings Harry Potter, både genom böckerna och filmerna. Några känner kanske bara till Harry och hans trollkarlsvärld som begrepp.

De här lärarhandledningarna till de tre första böckerna i Harry Potter-serien vänder sig till alla som vill använda Harry Potterböckerna som utgångspunkt för ämnesövergripande arbete, för skapande, som underlag till tema fantasy och för att utveckla elevernas skrivande. Dessutom innehåller de diskussionsfrågor och övningar som ska hjälpa läraren att få eleverna att utveckla sin läsförståelse, och därmed sin läslust, genom att arbeta med ordförståelse, träna på att använda läsförståelsestrategier och att göra textkopplingar.

Lärarhandledningarna är gjorda av Malin Wedsberg och rekommenderad läsålder är 9–12 år.

Ladda ner handledningen till Harry Potter och De vises sten här! 

Ladda ner handledningen till Harry Potter och Hemligheternas kammare här!

Ladda ner handledningen till Harry Potter och Fången från Azkaban här!

219 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
219 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
219 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår