Fotograf: Maria Östlin

Emma AdBåge får Barometern-OT:s kulturpris

Barometern och Oskarshamns-Tidningens kulturpris Gyllene fjädern instiftades 1994 och tilldelas en person, en grupp eller en organisation för värdefulla insatser inom kulturen.

onsdag 13 november 2019

Gyllene fjädern-juryns motivering:

”Emma Adbåges inkännande och kreativa expeditioner i människans vardag och psyke fängslar läsare oavsett ålder. Utifrån sitt betraktande på det mänskliga livet skapar hon bokvärldar där alla är människor med allt vad det innebär.”

– Det är väldigt roligt, smickrande och överväldigande. Ett kvitto på att det man gör tycks om och uppskattas. Att någon har läst mig, sett detaljer och förstått, säger Emma AdBåge till Barometern.

Emma AdBåge, född 1982, är en av de mest uppmärksammade illustratörerna i den unga generationen av tecknare. Hon är född i Linköping, uppvuxen på Östgötaslätten dit hon efter några år i Småland, återvänt tillsammans med man och bonusdotter. Emma AdBåge debuterade 2001 och har sedan dess illustrerat många böcker, såväl egna som andra författares texter. Hon är flerfaldigt prisbelönt och 2018 mottog hon Augustpriset för Gropen som hon både skrivit och illustrerat. 

I januari är hon, tillsammans med Lotta Olsson, aktuell med nya bilderboken Ledsen

Gyllene fjädern

Barometern och Oskarshamns-Tidningens kulturpris Gyllene fjädern instiftades 1994 och tilldelas en person, en grupp eller en organisation för värdefulla insatser inom kulturen.

Mottagarna ska verka inom eller ha nära anknytning till de båda tidningarnas spridningsområde. Priset är 50 000 kronor.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.