Fotograf: Pierre Björk

”Vi människor blir aldrig nöjda, vi vill alltid bara ha mer.”

Nu fortsätter Filix Woods spännande äventyr. De giriga hundarnas natt är Petrus Dahlins andra bok för mellanåldern om livet i den magiska skogsvärlden. Här väver han in viktiga frågor om mänsklighetens konstanta begär efter mer.

tisdag 28 april 2020

I förra boken om Filix Wood, Bara den svagaste överlever, fick vi följa Filix resa från storstan till den hemliga världen uppe i trädkronorna, där allt som räknas är fysisk styrka och mod. Det är ett gömt och isolerat samhälle byggt helt i samklang med naturen, men det är också en värld full av lögner. Om den första delen av Filix Wood främst koncentrerade sig på naturen och Filix inre resa och identitetssökande, är människan och våra begär viktiga teman i nya boken, De giriga hundarnas natt.

– Vi människor blir aldrig nöjda, vi vill alltid bara ha mer. Det är ett av mänsklighetens största problem och det är en central del av berättelsen, säger Petrus Dahlin.

Filix är fast i trästan, djupt inne i skogen, och där pågår det mystiska saker. Gruvan Cado mullrar och låter, och ur underjorden stiger gengångare och andra fasansfulla varelser. Plötsligt behöver gruvrådet som bestämmer i byn Filix hjälp: Han ska infiltrera nybyggarna, en grupp som bröt sig ut och försvann från trästan för många år sen. Eftersom Filix bara har varit i skogen några månader kommer ingen av nybyggarna att känna igen honom, han är perfekt för uppdraget! Men allt blir mycket svårare än vad Filix trott. Vad har hans bästa vän Saga Ormhassel för koppling till nybyggarna? Och är det verkligen så att det finns en förrädare i trästan?

– När jag möter läsare av Filix Wood som blir lika besatta och ser samma värld framför sig som jag blir jag överlycklig, berättar Petrus Dahlin som ofta träffar sina läsare ute i skolorna.

Bokens omslag är illustrerat av chilensk-svenske konstnären Alvaro Tapia, i Sverige mest berömd för de välkända omslagsbilderna till de första svenska utgåvorna av Harry Potterböckerna.

131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.