Illustratör: Astrid Tolke

Fartfyllt vid läggdags i ny serie om Nella och Pappan

Nella är en pigg och leksugen unge som inte har tid att gå och lägga sig. Hon hinner vara brandman, prinsessa, en elefant på rymmen OCH beställa extra speciellt vatten på restaurangen innan hon somnar på en stor båt ute till havs.

fredag 15 maj 2020

”Nu är klockan nästan halv nio och Nella ska sova, men hon har inte tid att gå och lägga sig. Hon måste leka färdigt, ikväll är hon brandman på viktigt uppdrag. Dockan har fastnat i ett brinnande höghus och nu är det bråttom. Pappa förstår genast, han kör fram brandbilen och Nella hinner fram till dockan med sin brandbilsstege. Pust!” 

Peter Kvist och Astrid Tolke har skapat en varm och fartfylld historia om Nella som är världsbäst på att leka och Pappan som hänger på och inte väjer för fantasin. Hemma hos Nella och Pappan blir varje måste till en lek – och varje nattning till ett äventyr! Nella har inte tid att gå och lägga sig är den första boken i serie om Nella och Pappan.

– Böckerna om Nella och Pappan bygger på det enda riktigt bra föräldraskapsråd jag fått, nämligen: Ta inte alltid konflikten, gör det roligt för barnet att göra som du vill istället, berättar Peter Kvist. Så när dottern inte ville ha på sig en tråkig pyjamas så behövde hon inte det; med fantasins hjälp fick hon en prinsessklänning istället. Hon vill inte borsta tänderna? Då borstar vi tänderna på den här bångstyriga elefanten istället!

Astrid Tolke har illustrerat den fartfyllda historien om Nella. 

– Det roligaste med att illustrera boken var den fina och lekfulla relationen mellan Nella och pappan, berättar Astrid Tolke. Att vardagssysslor som att borsta tänderna eller byta om till pyjamas tilläts blandas ihop med fantasin. Framför allt var det roligt att teckna den stora Nellafanten i badrummet och dockan Lina som hela tiden var med på ett hörn i leken.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.