Illustratör: Nathalie Ruejas Jonson

När det spritter i kroppen vid läggdags

Natalie Ruejas Jonsons nya bilderbok Ligg still! handlar om kvällspigghet, men även om närhet, trygghet och gemenskap.

tisdag 19 maj 2020

Det är läggdags för länge sen, både för Ino och stortvillingarna. Och just ikväll har Ino bestämt att hon blivit så stor att hon ska lägga sig alldeles själv. Men det är svårt att sova, speciellt om kroppen vill nåt annat. Ikväll är det en massa snurr, hopp och lek i Inos kropp som bara måste ut. Det går faktiskt inte att ligga still då! Inte förrän föräldrarna, syskonen, katten och gosedjuret fyllt sängen blir det trångt och lugnt, och äntligen möjligt att slappna av och komma till ro.

Ligg still! är en berättelse om kvällspigghet och hur kroppen vill och behöver saker som inte alltid stämmer överens med det man borde göra. Men också om närhet, trygghet och gemenskap i en familj.

Nathalie Ruejas Jonson gjorde 2019 illustration och form till den omtyckta bilderboken Jag älskar inte med text av Vanja Burden. Ligg still! har hon både skrivit och illustrerat.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.