Illustratör: Veronica Ljunglöf

Mystiskt på en måndag: första delen i ny serie för nybörjarläsarna

Ett gammalt ödehus lockar och skrämmer i Emelie Andrén och Veronica Ljunglöfs nya bok för lågstadiebarn, Mystiskt på en måndag. Det är en mysrysig berättelse med korta kapitel och många illustrationer, tänkt för nybörjarläsarna.

måndag 08 juni 2020

Hugo och Vilma är bästa kompisar. De är nästan alltid tillsammans, och ofta är även Vilmas storebror Alex med. Alex är jättebra på att berätta historier, särskilt lite läskiga sådana. Men är det verkligen så att allt Alex berättar är sant? När Alex säger att det bor vampyrer vid ödehuset nära skolan kan Hugo och Vilma inte låta bli att gå dit.

Mystiskt på en måndag är första delen i en ny serie skriven av Emelie Andrén och illustrerad av Veronica Ljunglöf. Korta kapitel, många illustrationer och lagom spännande och mysrysig handling gör böckerna perfekta för de nybörjarläsare som är redo för kapitelböcker. Nästa bok, Typiskt på en tisdag släpps i augusti 2020.

– Mycket av det som händer i Mystisk på en måndag och de andra böckerna i serien är sådant som jag hämtat från min egen barndom, berättar Emelie Andrén. Jag minns ödehuset som låg utmed min skolväg, det var så otäckt! Vi barn fick absolut inte gå in där, men det gjorde vi så klart ändå. Det gick vilda rykten om allt hemskt som hänt där. Sen rev kommunen det. Idag är det bara skog där, av huset syns inte spår. Men varje gång jag går förbi måste jag påminna mig själv om att jag vuxen och inte tror på spöken eller vampyrer.

Illustratör är Veronica Ljunglöf som lyckas fånga bokens karaktärer på pricken. De många illustrationerna lyfter berättelsen på ett fint sätt och gör den mer lättillgänglig för nybörjarläsarna som tagit första steget till kapitelbok.

109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Viktor Åkerblom
Utgiven: juni 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår