Den storslagna rymdresan går vidare

Illustration av:

Karl Johnsson

Publicerad:

2020-08-28

Nu kommer tredje delen i Imperiets arvingar, Oskar Källners och Karl Johnssons episka science fiction-berättelse för mellanstadiebarnen. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

I den nya boken har Alice och Elias och deras vänner på rymdskeppet Stillheten kraschat på Umbezra, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Påstås det. Men så får de in en nödsignal från mamma. Det verkar som om hon också befinner sig där. För att hitta henne beger sig besättningen ner i de uråldriga gravkamrarna. Där väntar både fiender och fasansfulla upptäckter ...

– Ibland kallar jag Gravplaneten för kosmisk skräck för kids, säger Oskar Källner. Visserligen är den full av äventyr, märkliga platser och läskiga monster, men ambitionen har även varit att skapa en berättelse om att ställas inför något oändligt mycket större än sig själv. Att inte ge upp trots mörkret. Att sluta sig samman och kämpa, och att se, att det alltid finns hopp.

– När jag jobbade med bilderna till Gravplaneten ville jag att de skulle vara både kusliga och mystiska, men samtidigt inte förlora den känsla av under som ska genomsyra Imperiets Arvingar, berättar Karl Johnsson. Det är dunkelt och rostigt, men samtidigt färgsprakande och vackert. Den här boken är betydligt mer skrämmande än de två första och jag tror barnen kommer att gilla att vi tagit ut svängarna och inte hållit tillbaka. Jag har till exempel fått designa ett rymdmonster som nog är det läskigaste monster jag någonsin tecknat.

De två första böckerna i serien Imperiets arvingar utkom i våras. Mottagandet har varit mycket positivt och bokrättigheterna är sålda till Norge, Danmark och Finland.

Imperiets arvingar släpps nu även som ljudböcker inlästa av Katharina Cohen. Bortförda släpps den 28 augusti, Järnrosen den 4 september och Gravplaneten den 11 september. 

TIPS! Till den första boken finns en lärarhandledning som du kan ladda ner HÄR >>

Relaterat

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

Om boken

Alices och Elias nya hem, rymdskeppet Stillheten, har kraschat på Umbezra, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Det är i alla fall vad Stillhetens besättning tror, tills de får in en nödsignal från Alices och Elias mamma. Det verkar som om hon också befinner sig där. För att hitta henne beger sig besättningen ner i de uråldriga gravkamrarna. Där väntar både fiender och fasansfulla upptäckter ...

Gravplaneten är den tredje delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa genom rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsillustrationer.

Oskar Källner, Karl Johnsson

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

Relaterade artiklar

Tidernas kupp räddar Imperiets framtid

Oskar Källners och Karl Johnssons science fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar, är nu framme vid den femte boken om besättningen på rymdskeppet Stillheten. Fängelseflykten är späckad med äventyrliga upptåg, men handlar också om det förflutnas makt över nuet och om modet att följa sitt eget samvete.