Fotograf: Maria Östlin

Mysrysarnas drottning aktuell med en ny bok!

Ingelin Angerborns mysrysare älskas av flera generationer läsare och nu är hon aktuell med en historia som garanterat kommer krypa under skinnet på dig.

torsdag 03 september 2020

"Hur ser hon ut egentligen, den där flickan?" frågade Fanny.
Ines la huvudet på sned och tittade länge på en punkt borta vid dörren. Ungefär i höjd med handtaget.
"Jag vet inte", sa hon till slut. "Hon har liksom inget ansikte."


Signe och Fanny sitter barnvakt åt Fannys kusin Ines. Hon är världens gulligaste unge, med stora ögon, lockigt hår och en låtsaskompis med svarta skor. Men framåt kvällen, när mörkret faller och det börjar hända märkliga saker i det gamla huset, kan Fanny och Signe inte låta bli att undra. Är hon verkligen bara på låtsas? Flickan med de svarta skorna. Flickan som aldrig sover. Flickan utan ansikte ...

– Som så ofta var det inte bara en, utan många små saker som gav inspiration till boken, säger Ingelin Angerborn.

– Det var förgätmigejerna som växte upp på vår älskade hunds grav. Visst var det väl ett tecken? Och nej, Gösta lilla, vi glömmer dig aldrig! Det var också de sju små blekgrå stenkorsen, liggande på rad i gräset, på en kyrkogård i närheten av mitt sommarhus. Vilka var de som vilar där? Vad hände egentligen? Och så var det mardrömmen i förlagets lilla övernattningslägenhet i Stockholm. Rysligt obehaglig och skrämmande verklig, men för en gångs skull åtminstone till lite nytta.

Ingelin Angerborn debuterade 2002 med boken Pelle Pyton på friarstråt. Sammanlagt har hon skrivit ett 30-tal böcker för barn i alla åldrar, bland andra serien Klant och kompani och Mebel-trilogin: Rum 213, Sal 305, Fyr 137. Rum 213 vann Bokjuryn 2011 och filmatiserades 2017.

Flickan utan ansikte är en minimysrysare i högt tempo med fantastiska illustrationer av Elin "Eplet" Sandström.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår