Fotograf: Henrietta Bruto

Tacosberoende, teaterdrömmar och kärlekstrassel

Moa de Bruin har i många år drivit bloggen Spiderchick. Nu kommer hennes första bok, Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster. En rapp och skrattframkallande berättelse för bokslukaråldern om en helknäpp familj som, trots alla tokigheter, kanske inte är så olik ens egen.

onsdag 16 september 2020


– Jag har alltid fascinerats av familjedynamiken och samspelet mellan allas olika personligheter. Sedan 2008 har jag bloggat om mitt eget familjeliv och min vardag. Jag gillar att se det humoristiska i olika situationer och dela med mig av det, berättar Moa de Bruin. Mina läsare har fått följa mig genom graviditeter, bröllop, husköp och företagsstarter. Och jag har lärt mig att vi människor är mer lika varandra än vad vi kanske tror ...

I Moa de Bruins debutbok möter vi Vera Linnea Svanson: teaterapa, chokladmilkshake-älskare och dagboksskrivare. Vera går i femman och äntligen ska hon få vara med och spela Det lilla monsterbarnet, den klassiska pjäs som skolans teatergrupp framför på halloween. Tänk om hon till och med skulle få en huvudroll!

Samtidigt når galenskapen nya nivåer hemma hos familjen Svanson. Pappa försöker bli av med sitt tacoberoende, storebror Svante försöker bli känd på youtube och lillasyster Olivia försöker vara jobbigast i världen. Moster Bibban vill inget hellre än att komma in på polishögskolan och tränar genom att lösa alla mysterier som finns (och ett och annat som inte finns). Och mamma, hon bestämmer sig hux flux för att tävla i halloweenmys med den nya grannen. Allt som kan gå fel gör såklart det, och allra helst när Hugo, den snygga killen i sexan, är i närheten.

– Karaktären moster Bibban har funnits med mig sedan jag var 10 år och skrev berättelser i ett linjerat A4-block. Jag minns hur min lärare på mellanstadiet läste upp mina berättelser för klassen, det var en häftig känsla. Att jag skulle få ge ut en riktig bok en dag, med Bibban med på ett hörn och allt, det hade jag inte kunnat ana då.

Mitt i all humor och alla galna vändningar finns även ett stråk av allvar i Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster. Hur gör man för att inte svika sin bästis? Och om man redan har råkat göra det, fast det absolut inte var meningen, hur ska man bära sig åt för att bli vänner igen? 

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår