Illustratör: Elin Fahlstedt

Actionfylld bladvändare, perfekt för högläsning!

Linn Bursell debuterar som barnboksförfattare med en bok om förändringar som kan verka skrämmande. Men kanske kan det nya vara bra det också? När man kämpat mot monster är det kanske inte så farligt att gå till nya förskolan, det kanske till och med kan vara lite roligt där?

måndag 14 september 2020

Dalia har flyttat och kan inte sluta tänka på sin gamla förskola med alla kompisarna och sin gamla lägenhet. Tänk om något kunde hända så att hon slapp gå till nya förskolan imorgon. Dalias önskan slår in, för på måndagen står plötsligt ett monster nedanför hennes hus när hon vaknar. Folk flyr i panik nere på gatan, men Dalia vet att det är Måndagsmonstret. Nu måste pappa och Dalia skrämma bort det om de ska komma iväg till förskolan och jobbet.

På tisdagen lägger sig ett dammigt, slemmigt Tisdagstrassel över hela stan. Nu måste de tillsammans fixa även det ... 

Måndagsmonstret är en fartfylld och rolig kapitelbok för de yngre barnen, om veckans alla monster och farligheter.

Linn Bursell har tidigare arbetat som barnskötare och har spenderat mycket tid med att både läsa böcker och berätta egna historier i sina barngrupper.

– I mitt arbete som barnskötare saknade jag snabba och spännande kapitelböcker som funkade att läsa högt för förskolebarn med mycket spring i benen. Så föddes idén till Måndagsmonstret och när jag väl hittat på det första monstret kom de andra av bara farten, berättar Linn.

Illustratören Elin Fahlstedt har tidigare gett ut både barnböcker och serieböcker. Här bjuder hon på härliga bilder att titta länge på.

– Jag har älskat monster sen jag var liten (Och ritar dem ofta!) men det här är första gången jag ritat monster som äter varmkorv eller handlar apelsiner som vemsomhelst. Det är just det som är charmen med Måndagsmonstret tycker jag, det här mötet mellan vardag och knasiga monster, säger Elin.

122 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår