Illustration: Johanna Magoria

Viggo är tillbaka! Och nu är han kär.

Hur känns det att vara kär? Det är frågan i den tredje boken i Lisa Bjärbos och Johanna Magorias lågstadieserie om Viggo. Kan det kännas som att man nästan vill bita i någon, som Viggo vill när han tittar på familjens nya rekordgulliga hundvalp? Eller som att man vill dansa fånigt i köket och skicka massa hjärtan i telefonen, som pappa gör till sin nya tjej? Eller känns det som att man blir alldeles skrattig, som Viggo blir varje gång Roya från klassen dyker upp?

onsdag 23 september 2020


– Det är alltid stora känslor i omlopp runt Viggo, säger Lisa Bjärbo. Han är en känslig kille, som drömmer och tänker och längtar. Och den här sommaren har han för första gången börjat fundera på det här med kärlek. Det är ju stort! Jag hoppas på igenkänning hos läsaren. Igenkänning och känslostorm.

Viggo och kärlekskaoset är den tredje fristående delen i den populära serien om snart åttaåriga Viggo och hans familj. Serien skildrar varannan-veckas liv i en vardag fylld av omatchade strumpor, knöliga veckobrev, minecraftbyggen, kompiskonflikter och syltmackor.

– Det spelar roll att känna sig sedd som läsare, säger Lisa Bjärbo. Att kunna hitta sig själv i en bok, och få syn på saker som säger något om ens egna liv, ens egen värld. Det kan vara små saker, som ”va, jag gillar ju också godis!” eller större grejer som ”jag får också ont i magen när jag bråkat med min bästa kompis!”.

Bilderna i böckerna är tecknade av Johanna Magoria, som fick uppdraget att gestalta Viggo efter en efterlysning med över 400 intresseanmälningar. Med stor känslighet och mycket humor tecknar hon fram en vardag som känns varm och äkta. Det blir rumpchock redan på sidan 10!

– Jag hoppas att bilderna ska dra med sig läsaren till Viggos värld, och låta dem känna med honom allt vad det innebär med bubblande skratt, fjärilar i magen och stora och små våndor, säger hon.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår