Foto: Kajsa Göransson

”Att vara styrd av rädslor är ju det tråkigaste som finns”

Jasmine Berge debuterar med en spännande bok för de yngsta läsarna. Jag vågar visst är en berättelse om en modighetstävling i en mörk skog och ett oväntat möte. En bok om att inte riktigt våga men att göra det ändå. Illustrationer av böljande skogar och fält i ett mystiskt kvällsljus sätter tonen perfekt. 

onsdag 21 oktober 2020

En tidig höstkväll smyger Otis och hans storasyskon ut i skogen. De tror inte att han som är yngst kommer att våga, men det gör han visst! Vinden gör att gräset ser ut som ett kusligt piskande hav och de hemtama träden får läskiga skuggor, allt känns spöklikt. Syskonen bestämmer sig ändå för att trotsa rädslan och gå hela vägen till ödehuset på andra sidan skogen. Men är det bara Otis och hans syskon som är ute i mörkret och leker?

Var det självklart att det skulle bli en ryslig berättelse?

– Egentligen inte, från början var den inte läskig alls men ju mer jag jobbade med manuset kände jag att det passade att göra den spännande och lite mystisk, säger Jasmine Berge.

Vad är mod för dig?

– Så himla viktigt! Jag tror på att göra det man är mest rädd för så ofta som möjligt. Att vara styrd av rädslor är ju det tråkigaste som finns, svarar Jasmine.

Och slutligen, hur känns det att debutera?

– Jättekul och pirrigt! Ska bli så spännande att se hur den tas emot, avslutar Jasmine.

Jag vågar visst är en del av Rabén & Sjögrens serie Rys & Mys med lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare.

125 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.