© SF Studios

MAMMA MU HITTAR HEM – biopremiär den 15 januari 2021

Med manus av Peter Arrhenius tar Rachel Mohlin (Mamma Mu), Johan Ulveson (Kråkan) och Tiffany Kronlöf (Storken) oss med på ett underbart äventyr om hemlängtan och vänskap.

måndag 19 oktober 2020

Sagan om Mamma Mu och Kråkan började i ett radioprogram av Jujja och Tomas Wieslander 1984 och de kvicka, sarkastiska men samtidigt varma karaktärerna blev en omedelbar succé. På 1990-talet kunde vi för första gången se hur det omaka paret såg ut, gestaltade av den populära illustratören Sven Nordqvist, när de gjorde sitt intåg i bokhyllorna hos barn över hela världen. 

Mamma Mu vill se världen och Kråkan har såklart redan sett allt, men när Storken dyker upp på gården och börjar bygga ett bo, utmanas Kråkan av någon som faktiskt har sett världen.
Mamma Mu får en känsla av att det finns så mycket mer där ute bortom hennes betesmarker och Kråkan försöker på alla vis att övertyga Mamma Mu att stanna där hon hör hemma och bete sig som en vanlig ko – men det blir inte riktigt som han tänkt sig …

”Det händer ofta att jag får frågan av vitt skilda ålderskategorier om jag kan göra Mamma Mu-rösten och det är så hedrande att ha fått låna ut mina stämband till denna ljuvliga varelse som Mamma Mu är och det är ett kärt återseende att ånyo få följa Mamma Mu på nya äventyr med den alltid så egensinniga och älskvärda kråkan i sällskap och även stifta bekantskap med nya karaktärer”, säger Rachel Molin.

Mamma Mu har sedan första boken kom ut 1993 hunnit bli hela 17 böcker och översatts till 36 språk. Världen över sjunger barn de olika visorna och gläds över böckerna.

MAMMA MU HITTAR HEM har premiär den 15 januari 2021.

I rollerna:
Mamma Mu: Rachel Mohlin
Kråkan: Johan Ulveson
Storken:: Tiffany Kronlöf

Manusförfattare: Peter Arrhenius (Årets julkalender Mirakel, kommande tv-serien Clark 2021)
Regissör: Christian Ryltenius (tre Bamsefilmer 2014-2018 och Pelle Svanslös 2020)
Producent: Filippa Torstensson

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.